Chillen ( gastenpost door Guido )

Na 6 inspannende dagen met Cees en Ann is het tijd voor een dag chillen, oftewel “niksen”. Uitslapen in de haven van Póvoa do Varzim is geen enkel probleem. Al die ”vertrekkers” zoals je dat noemt, lijken dat elke dag te doen. Overigens liggen in deze haven “vertrekkers” die er gewoon een jaar blijven liggen. Heten het dan geen verhuizers?

Na het ontbijt een loopje de pier over. Warm maar goed te doen. De dames met het fototoestel in de aanslag om precies op het goede moment af te drukken voor die ene, hoge, brekende golf. Gelukt vraagt iedereen zich af: zie de begeleidende fotoreportage.

Kopje koffie op de boot en de eerste gaap van Cees is er al. Van niksen wordt je lui dus.

In de haven zwemmen veel harders en Cees denkt deze te kunnen vangen met een hengeltje. Vergeefse moeite en volgens mij, met veel geduld, vang je die beesten gewoon met het handje. Gaat hij de komende dagen proberen. Roderick en Yvonne van de Happy Bird kwamen ons uitnodigen voor de borrel, waar we op in zijn gegaan. Na een uurtje weer de boot af, want er moesten nog boodschappen worden gedaan. Vanavond staan er grote gemarineerde garnalen op het menu, met wat salade met extra vlees(een kikkertje) en brood. Cees zorgt weer voor een lekkere wijn uit zijn kelder.

Vanaf morgen 31 augustus 2010 moeten Cees en Ann het weer alleen gaan doen en zullen wij de boot weer verlaten.

DSC05318.JPGDSC_0220.jpgDSC_0222.jpgDSC_0225.jpgDSC_0349.jpgDSC_0351.jpg

Reacties

 1. Sandra schreef:

  Lieve Annn,

  Klinkt goed: grote gemarineerde garnalen op het menu, met wat salade met extra vlees(een kikkertje) en brood. Mmmm! Ik twijfel alleen nog over dat kikkertje.
  ‘k Hoor namelijk steeds gekwaak met als gevolg dat ik het toch een beetje zielig vind.

  Wat mooi dat jullie ervaringen kunnen delen met anderen. Maar ik begrijp dat jullie nu weer samen aan de vaart gaan en op elkaar aangewezen zijn. Is ook wel weer lekker om saampjes te zijn, toch?

  Veel plezier en dikke groet,
  Sannn

  • Cees en Anneke schreef:

   ha Sandra,

   Nou dat kikkertje sprong ineens tevoorschijn uit de plastic zak toen ik de sla wilde schoonmaken. Na een gil van mij kreeg Cees het kikkertje te pakken en heeft het weer netjes buiten zijn/haar vrijheid gegeven. Het was heerlijk met z’n vieren. Maar samen is ook weer gezellig.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin