Baiona (Spanje) Viana do Castelo (Portugal)

Woensdag 25 augustus 2010 naar de laatste haven van Spanje gevaren. Als we terug komen van een wandeling in Baiona blijkt een oplettende Engelsman onze lijn aan een andere kikker vastgebonden te hebben. De kikker was van de steiger af getrokken. De volgende morgen zien we dat het bij twee andere lijnen van onze boot weer is gebeurd. Lekker handig. Als je niet uit kijkt ligt je boot zo ergens te dobberen in de haven. Het wordt een onrustig nachtje want tot vier uur in de morgen is er harde tot zeer hard muziek te horen van een muziek festival. De tocht van Baiona naar Viana do Castelo is voor Guido en Hanny een echte vuurdoop. Gelukkig stond de puts binnen handbereik Er was weinig wind maar er waren wel erg hoge golven op de oceaan. Het Spaanse vlaggetje en de ria’s omgeruild voor het Portugese gastenvlaggetje en de vlakke kustlijn met weer veel krabben/kreeften vangers onderweg. Dus goed uitkijken naar vlaggetjes. In Viana do Castelo nemen we vanaf het centrum het kabel treintje omhoog naar Monte de Santa Luza om daar te genieten van een prachtig uitzicht en de basiliek geënt op de Sacré Coeur van Parijs. In deze haven klim je niet de boot op via de steiger maar via het anker. En voor de thuisblijvers. Het is hier een één uur vroeger als in Nederland.

DSC_0199.jpgDSC_0125.jpgDSC_0149.jpgDSC_0156.jpgDSC_0164.jpgDSC_0182.jpgDSC_0187.jpgDSC_0202.jpgDSC_0216.jpg

Reacties

 1. admin schreef:

  Hele mooie foto die van de kerk!

 2. Marjan schreef:

  Wat leuk dat jullie weer een landje verder zijn. De fadomuziek staat zeker de hele dag op… En hebben jullie al bacalhau geproefd?

  Wij zijn terug van een hele gezellige week Frankrijk. Er is veel gegeten en gedronken, maar ook gesport (tennis, zwemmen) en spelletjes gedaan (boulen en klaverjassen). Je hebt het vast gezien op de filmpjes.

  Daaagggg
  Marjan en co

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Marjan,

   Super gaaf die filmpjes. Het geeft een leuke impressie van de week. Anneloes zei al dat ze kilo’s is aangekomen.

 3. Sandra schreef:

  Lieve Ann,

  Ik ben weer bij! Heb de laatste 4 verslagen wederom vol bewondering gelezen. Ik reageer soms ook nog op een voorgaand verslag. Ik vraag mij nu af of dat werkt. Bekijk jij ook nog reacties met terugwerkende kracht? Ik heb namelijk gereageerd op de foto van het klaverjassen.

  Naast deze weblog, mailen wij ook nog wel eens af en toe. De laatste mail was dat je een collega hebt ontmoet! Wat is de wereld toch klein! Heel bijzonder en toevallig. Of bestaat toeval niet?

  Je bent alweer in het volgende land beland! ‘t Gaat voorspoedig of niet?

  Een plezierige reis verder.
  dikke knuffel,
  Sann

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha San,

   We lezen ook de reacties die later bij een post worden geplaatst dus dat kan altijd. Ik had toen net via de mail contact met je gehad vandaar geen reactie.

 4. http://www./ schreef:

  haha! love the title of this post! i think i've prob worn jeans once…a while back….on my blog. love the backpack and foxtail! can't wait for fashion week either!xxwww.fashionhedonism.com

 5. http://www./ schreef:

  It’s a pleasure to find such rationality in an answer. Welcome to the debate.

 6. http://www./ schreef:

  No jo MF Dnes, to stojí za přečtení. Možná by to chtělo i nový název. Třeba Modré Právo a velký formát. Po přečtení Čené kroniky a vyluštění křížovky se to bude hodit po vzoru mé babičky k zapalování ve šporáku.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin