We …..gaan naar Rome toe

Het plan is om 2 nachtjes door te gaan naar het eiland Sardinië. Ik kook 3 maaltijden voor onderweg. Maar ook dit keer bepaalt de wind anders. Dus change of plans. We blijven langs de kust van Italië noordwestelijk varen. We zien veel lage flats gebouwd op waterniveau. Bij Anzio ankeren we op ondiep water. De wind komt hier dwars op de golven dus Cees krijgt een ingenieus plan: hij verlengd en verplaatst de snubber naar de midden bolder zodat we weer recht in de golven liggen. En dan zijn er veel wegen die naar Rome leiden. De onze via het water. In Ostia ligt een mega grote marina met wel 850 plekken en redelijk betaalbaar.

Omdat het trein- en bus personeel staakt kunnen we niet Rome met een bezoek vereren. Het wordt een schoonmaak dagje. De kuip en het achterdek worden schoongeboend met soda en groene zeep. Ik ontferm me over de binnen boel en de was. Ook de fietsjes worden na meer dan een jaar weer eens uit de bakskist gevist. Nou die verdienen wel even wat aandacht en willen vertroeteld worden. De fietsketting is verroest, er is geen beweging in te krijgen. WD40 doet wonderen. Fijn dat Cees zijn opa fietsenmaker is geweest want na 1.5 uur zijn de fietsjes weer helemaal blij.

We vallen met onze neus in de boter. s Avonds zijn hier vlak naast de haven optredens en er staan foodtrucks. Cees wordt zelfs uit het publiek geplukt en mag meedoen met een act. Geeft een top performance weg en maakt top moves. Onze kinders vragen zich af hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om Cees te laten dansen.

Met de bus, trein en metro zijn we zaterdag 8 juli binnen een uur in het historisch Rome. Goed geregeld en dat voor 1.50 euro pp. Goh 21 jaar geleden waren we hier ook (20 jaar getrouwd). Met Baja bikes en een Nederlands sprekende gids crossen we in 3 uurtjes langs verschillende highlights. Nog niks veranderd hier alleen wel stukken drukker. Het is traditie om bij de Trevi fontein een muntje over je linker schouder in het water te gooien. Wekelijks worden deze munten opgevist en gemiddeld levert dit €20.000,- op, ten gunste van voedselpakketten, mooie besteding. Nog een heerlijke lunch in de warmte met Saltimbocca en Ossobucco en dan hebben we het hier wel weer gezien. Een warme (35graden) maar zeer leuke dag.