L’aber-wrac’h en Camaret sur Mer

Het plan is om maandag 28 juni om 9.30 te vertrekken. Maar het wordt iets later omdat we gezellig koffiedrinken op zeilboot grote Mees van Nynke en Rob. Wederom een motor zeildagje met niet veel wind. Vlak voor het tij kentert varen we de rivier op waar L’aber-wrac’h aan ligt. We zien veel rotspartijen. Yeh het zonnetje schijnt. Vlak bij de haven lopen we een trappetje op met een schitterend uitzicht. En we eten vorstelijk in een Bib Gourmand restaurant Le Viobin.

Woensdag 30 juni verloopt het ontmeren niet helemaal volgens plan. Cees haalt letterlijk een ‘nat voetje’ omdat hij zijn voet verzwikt bij het op de boot stappen. Gelukkig kan hij zich nog net bij de reling vastpakken zodat tie niet tussen de wal en het schip belandt alleen een natte sok en schoen. Hij heeft wel een grote schram bij zijn pols. Vandaag gaat de tocht naar Camaret sur Mer waar we vlak naast zeilboot Fine Fleur van Mertine en Ronald komen te liggen. Leuk hoor. Een dag later doet de wasmachine wat tie moet doen en wappert de was heerlijk in het zonnetje.

s’ Middags hangen we de toerist uit en bekijken met onze brompton fietsjes de bezienswaardigheden die hier zijn. We zien  vergane boten, opknappertjes zogezegd maar très fotogénique. En fietsen naar Pointe de Pen-Hir. Hier heb je een mooi uitzicht over zee, kliffen en rotspartijen en zien we de ruïnes van een kasteeltje Saint-Pol-Roux waar een Franse dichter heeft gewoond. We borrelen met Nynke en Rob. Morgen is het plan om naar La Coruna in Spanje te vertrekken zo’n drie nachten varen.