Viviers en verder noordwaarts

Toen we op de heen weg langs het stadje Viviers kwamen konden we daar niet aanleggen, maar nu wel. Oude steigers worden vervangen voor nieuwe, toppie. De 130 km tegen de stroom in is n.l. echt niet haalbaar voor ons op 1 dag. Met stroom mee hebben we dat wel gehaald maar nu mogen we blij zij als we 70 km op een dag kunnen afleggen. Viviers is een mooie tussenstop en wat voor één. De historische hoofdstad van de Vivarais aan de oever van de Rhône in het zuidelijk deel van de Ardèche. Niet echt groot maar oh wat leuk die kleine smalle straatjes, steegjes, bogen en trappetjes. Het is telkens een verrassing wat je nu weer te zien krijgt steeds hoger naar de kathedraal van Viviers, ze zeggen de kleinste van de Frankrijk. Maar eh zo klein vinden we hem/haar niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de toren Châteauvieux kijk je uit over de daken van het stadje en de Rhône vallei. De temperaturen zijn gestegen naar 35 gr, hot dus. In Nederland merken jullie daar ook alles van. Ha ha je bent blij als de zon achter de horizon verdwijnt en de temperatuur zakt naar zo’n 27 graden, heerlijk. En als er dan ook nog een windje staat ben je helemaal heppie de peppie.

 

 

 

 

We varen langs de wijngaarden van de Condrieu op steile berghellingen geplant. Een witte wijn gemaakt van 1 druivensoort de Viognier. Inmiddels zijn we in Lyon beland. Niet aan de stadskade maar in de haven. In het trendy gedeelte met zeer moderne architectuur, super vet. En een groot winkelcentrum naast de deur. Hè hè we ontmoeten hier voor’t eerst weer eens Nederlanders, gezellie.