Quatorze Juillet et retour sur le Rhône

Op 14 juli herdenken de Fransen jaarlijks de bestorming van de Bastille gevangenis in Parijs, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon. Sinds 1880 een nationale feestdag.  Boffen wij even dat we in Frankrijk zijn en wel in St- Louis. We slaan de voorbereidingen gade voor de festiviteiten van vanavond. Op een ponton nog geen 100 meter bij ons vandaan zijn ze bezig vuurwerk te prepareren voor vanavond. Vlak bij ons staat een mega geluidsinstallatie en er worden stoelen en tafels neergezet. De Namasté krijgt ondertussen van Cees een heerlijke douche en wordt ontzout.

 

 

 

 

Er verschijnen kraampjes en in opengewerkte kleurige containers verkopen ze snacks, mosselen en ander lekkers. Dat wordt niet koken vanavond, of toch wel. Het blijkt zo druk dat het zeker een uur duurt voor we iets kunnen happen. Cees is niet zo van het wachten en ook alle restaurants in de buurt zitten vol. Dus…. vieren we ons eigen feestje op de Namasté met uitzicht vanaf ons ‘dakterras’ op het feestterrein, de  band die optreedt en weer wat later genietend van het vuurwerk.

 

 

 

 

Net als de zon ontwaakt en als een rood/ oranje bal aan de horizon verschijnt vertrekken wij uit St-Louis naar Avignon. ‘s Middags kijken we in onze media/relax ruimte naar de finale van het WK voetbal Frankrijk -Kroatië. En dan wordt het hier een gekkenhuis. Tot ’s nachts luid toeterende auto’s,  met uit het raam hangende personen en wapperende vlaggen. Ha ha we kunnen elkaar bijna niet verstaan tijdens het eten. En nu zijn we alweer een stukje verder richting het noorden.