Middeleeuws feest, klassiek concert en bbq

Het is maar een paar uurtjes varen naar Trévoux. Sinds we op de Saône zijn is de tegenstroom minder, boffen voor ons. Rond vijf uur in de middag, het is anders echt te warm, krijg ik Cees mee voor een wandeling steil omhoog naar een mooi uitzichtpunt en Chateau Fort. Daar belanden we zomaar op een middeleeuwse braderie. Ik probeer het harpspelen onder de knie te krijgen en Cees gaat het boogschieten uitproberen. Als het donker wordt is er een spectaculaire show met veel vuur en “le Légende de Tany Ddraig et la campagne” met vuurwerk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En er liggen 2 Nederlandse boten aan onze steiger (het moet toch niet gekker worden). Jannie en Hans van de Dolfijn en Barbara en Bas van de Barabas. De volgende dag belanden we aan de steiger bij Restaurant du Pont in St. Romain- Rive Gauche. Heerlijk chillen  met z’n 6-en in de schaduw op de kant met een biertje of een Aperol Spritz. ’s Avonds doen wij ons te goed aan……kikkerbillen, de specialiteit van restaurant Du Pont.

 

 

 

 

Via Mâcon waar de dames getrakteerd worden op een klassiek concert komen we aan in Tournus. Pffff het is boven de 35 graden, bijna niet uit te houden op de boot. Dus zoeken we de schaduw op van een boom of brug en is het kalme dienst. Om, wanneer de zon onder is, weer tot leven te komen. Dat doen we met een super gezellige bbq op de kade. We kopen vlees bij een slager mejammie maar…. de hamburger had beter als tartaar gebakken kunnen worden. Als we een hap nemen is het vlees super droog, eh gewoon niet te kanen. Ach, niets aan te doen het gezelschap maakt het helemaal goed. En nu liggen we alweer in de haven van Chalon-sur-Saône.