Data bundel en op naar historisch Antwerpen en Gent

Op maandag 24 juli varen we via de ZeeSchelde door een klein gedeelte van het Antwerpse havengebied naar het Willemdok te Antwerpen. Een bijzondere ervaring. Wat een joekels van schepen en wat een bedrijvigheid. De timing van je vaartocht is ook belangrijk. Maar Cees heeft zijn huiswerk goed gedaan dus het grootste deel hebben we het tij mee. 1 à 2 knopen dat schiet lekker op.


DSC_0411.JPGDSC_0390.JPGDSC_0384.JPG

We liggen in de jachthaven Willemdok midden in Antwerpen. Soms doet de wifi het van een haven, soms ook niet. Hier dus wel. En dan zie ik een mailtje van Simyo voorbijkomen. Ze hebben mijn mobiele nummer uit voorzorg geblokkeerd wegens hoogverbruik. Wat hoogverbruik? We hebben gisteren even een hotspotje gemaakt om de vorige post op de website te zetten. Niet langer dan 20 minuten. Ik heb nog voldoende MB’s in mijn bundel. Maar wat we effies vergeten zijn is dat de computer als een gek van alles is gaan uploaden. De MB’s vliegen eruit. Op dit moment is het openstaande bedrag 1172.00 euro staat in het mailtje. Lekker dan. In heel ons Middellandse Zee en Cariben avontuur is dit niet gebeurd en nu we in Nederland liggen dus wel. Gelukkig loopt het met een sisser af en krijgen we zoals dat met een mooi woord heet data coulance, boffen wij even. We bekijken in Antwerpen het Museum aan de Stroom met op de 10e etage een schitterend uitzicht over de stad en verder wat highlights zoals de grote markt met zijn mooie Barokke gevels, het Ruihuis met zijn vele wapperende vlaggen, het centraal station en de diamantwijk.


DSC_0470.JPGDSC_0447.JPGDSC_0431.JPG

Intussen hebben we Antwerpen verlaten via de Siberiabrug en de Royerssluis. Via de Boven Zeeschelde varen we richting Gent met een tussenstop in Temse en Dendermonde. Nu liggen we afgemeerd midden in Gent in de jachthaven aan de Lindelei. Erg leuk dat Anneloes en Peter hier in 2 uurtjes naar toe crossen en een nachtje blijven slapen. We dwalen zonder vooropgezet doel door de stad. Bekijken het middeleeuws kasteel Gravensteen, zien de 3 torens waar Gent om bekend is, lopen langs allerlei monumentale panden en slenteren over bruggetjes en de Gras- en Korenlei. Doen inkopen bij Cru en genieten van een Belgisch biereke en eten Belgische wafels. En niet te vergeten van die overheerlijke Belgische bonbons.


IMG_2586.JPGIMG_2561.JPGIMG_2515.JPGIMG_2478.JPGIMG_2477.JPGIMG_2466.JPG