26 dagen in Nederland

Wat boffen we toch met Anneloes die ons 3 juli 2015 bij nacht en ontij ophaalt van Schiphol. Zo vroeg in de morgen is het buiten al 22 graden, best bijzonder voor Nederlandse begrippen. We zien veel familie en vrienden en ik lunch wel heel veel met vriendinnen, erg gezellig.

DSC_1693.JPGDSC_1687.JPGIMG_1107.JPG

Samen met Marjan, Bert, Titia en Jan hebben we een mini vakantie in het Zeeuwse Oostkapelle, in het familie huis van Titia. Heerlijke strandwandelingen, buiten ontbijten, lekker eten en de zon in de zee zien zakken. Er wordt door de dames zelfs gezwommen in zee en we eten de eerste mosselen van dit jaar in “Strand 90”, een strandpaviljoen bij Domburg. Gaan we die naam Domburg trouwens ook niet tegenkomen in Suriname? En eh wat dacht je van de uitspraak “een kop ‘aer as een gosvazze”, duidelijk toch. Gelukkig is er Zeeuws voor beginners want nu weten we dat het “een kapsel als een graspol” betekent, errug handig om te weten nietwaar.

DSC_1602.JPGDSC_1660.JPGDSC_1574.JPGDSC_1590.JPGDSC_1563.JPGDSC_1533.JPG

Met  de kookclub koken we heerlijke Indiase gerechten. Zoals een Yogi aperitief en een kruidige aubergine bharat, en vis gevuld in bananenblad (parsi-stijl) geserveerd met een Indiaas biertje. Voor mij de eerste keer dat biertje. Cees struint internet af voor spullen die weer handig zijn voor de oversteek naar het Caribisch gebied. Onze koffer is weer aardig gevuld met o.a. gastenvlaggetjes, een pilot van de Cariben, en er gaat ook een nieuwe laptop mee, voor een deel gekregen van de kinderen, lief hoor.

DSC_1714.JPGDSC_0015.JPGDSC_0005.JPG

Het laatste weekend van ons verblijf in Nederland gaan we met het gezin naar een Escape room. Binnen een uur moet je uit de behandelkamer van “the dentist” zien te ontsnappen door verborgen aanwijzingen en mysterieuze raadsels op te lossen, oh yes we did it. Daarna naar Vlietzicht voor een high-tea op het botenterras. Jammer, voor vandaag is er door het KNMI code rood afgegeven. Door de zomer storm liggen er overal boomtakken op de weg. Toch maar liever binnen met uitzicht op de weilanden en de vaart, lekker warm en droog.

escapechallenge.jpgDSC_0038.JPGDSC_0033.JPGDSC_0024.JPGDSC_1700.JPGDSC_1680.JPG