Help….. het Beautje gaat er vandoor

Omdat voor de komende dagen harde wind is voorspeld blijven we nog even in Sigri voor anker liggen. Goed beschut voor de noorden wind. Willem en Ingeborg verrassen Ann op haar verjaardag door luidt zingend aan te komen varen met een gepavoiseerd bijbootje. Lachen man. Een gezellige verjaardag met zelfgebakken boterkoek, een picknickborrel op ons bijbootje dicht bij het strand, een dineetje in één van de Griekse cafeetjes waar zelfs het  “lang zal ze leven” uit de luidspiekers schalt. Super alle felicitaties.

100_8560.jpgDSC_0590.JPGDSC_0602.JPGDSC_0609.JPG100_8627.jpgDSC_0621.JPG

Zaterdag 29 juni 2013 moeten we zo’n 50 mijl afleggen naar het volgende Noordoostelijk Egeïsche eiland Limnos. Het wordt een super zeildag. Eerst voor anker in de baai van Plati om de dag daarna het hoekje om te gaan naar de hoofdstad Myrina. We willen eigenlijk aan de kade liggen want er is een stormwaarschuwing maar er is geen plaats. Dan maar voor anker met een super uitzicht op het gezellig uitziende stadje, een vesting tegen een berg opgebouwd en een kerk. Na een borrel bij Henk en Christine van de Cooky en een wandelig door Myrina belanden we weer op de boot. Mmm we rollen behoorlijk heen en weer en de wind is aardig toegenomen.

DSC_0622.JPGDSC_0657.JPGDSC_0667.JPG

Net als Ann in haar bedje ligt hoort ze Cees roepen, “kijk daar gaat ons Beautje” losgeschoten door de golven richting strand. Oeps, dat is niet de bedoeling. Cees wil een duik nemen maar bedenkt zich en belt Willem die gelijk opneemt. Heel fijn dat “rescue Willem” gelijk  in het donker komt aangesjeesd. Maar het blijkt nog een hele klus met die wind en golven. Bij poging 1 duwt Cees het bootje van het strand het water in, neemt een aanloop en springt er in. Door de branding komt tie gelijk weer op het strand terecht. Jasses, tegelijkertijd komt er een grote golf zoutwater over hem heen ook het bootje in. Bij poging 2 wordt een peddel in de strijd gegooid maar die verliest tie, hi hi en moet dus weer worden  opgedoken. Uiteindelijk lukt het door met 2 peddels zo hard mogelijk door de branding te roeien. Willem is intussen ook als een gek aan het roeien. Zijn motortje is er mee opgehouden want er zit een lijn in de schroef. Sjonge wat een gedoe allemaal. Kletsnat stappen beide heren een uur later weer op hun boot. Het is inmiddels bijna middernacht.

DSC_0678.JPG DSC_0681.JPG DSC_0685.JPG