En dan……..

En dan liggen we op een gewone donderdagmiddag op 18 juli aan een vinger piertje in de haven van het Sani-resort op het schiereiland Kassandra. Tussen Koufos en Thessaloniki in. Met mooi weer is het fijner om voor anker te gaan, maar er zijn aan deze kant van het schiereiland Kassandra geen ankerplekken volgens de “Greek waters Pilot”. We gaan zo’n  60 euro betalen volgens de chargeband in de Imray gids. Bij aankomst zijn de marinero’s uiterst vriendelijk, behulpzaam en beleefd, zelfs de Sales Manager komt even kijken. Als we afgemeerd zijn krijgen we gelijk wat documentatie over de haven. Ann hoort iets van 119 euro mompelen en als we langer blijven liggen krijgen we korting. We lezen wat in de gekregen folders en dan kijkt Cees even bij de tarieven voor 15 meter jachten. We schrikken ons een rotje. Wij gaan 190 euro betalen per nacht. Wie weet zijn er gouden kranen in het toilet gebouw. We waarschuwen gelijk Willem en Ingeborg die een deurtje verder gaan. En dan komt er een marinero langs of we ons willen melden bij het havenkantoor, uiteraard gaat dat in stijl met een golfkarretje, want lopen doen ze hier niet. Kijk, dat hadden we anders gemist.

DSC_1042.JPGDSC_1049.JPGDSC_1051.JPG

Voor onze 190 euro hebben we wel gratis internet, ja ja. Maar we kunnen jammer genoeg geen gebruik maken van het zwembad omdat er al veel vakantie gasten zijn vanuit het resort. Het moet toch niet gekker worden. ’s Avonds lopen we gezellig rond op dit grote complex en zien zeer mooi geklede mensen, een buiten bioscoop, een openluchttheater met optredens, veel eettenten, het buitenzwembad en heel veel exclusieve winkels. Ann ziet hier bikini’s voor de prijs van 405 eurootjes. Hi hi, doe mij er maar 2, hopelijk helpen we zo de Griekse economie een handje.

DSC_1060.JPGDSC_1069.JPGDSC_1076.JPG

Reacties

 1. Marga schreef:

  Ja, maar dan heb je natuurlijk wel wat……….., geniet er vierdubbel van en….tot volgende week.

  Liefs, Peter en Marga

 2. Anneloes en Dennis schreef:

  Zooo.. doe maar luxe!!!
  Wij hebben vannacht heel leuk overnacht in een hotelletje in Llanes (noord Spanje) en zijn net aangekomen in Porto. Lekker druk hier, maar we slapen in een leuk hostel. We gaan nu even de stad verkennen.

 3. Philip en Marion schreef:

  Lekker genieten dan maar. Groetjes.
  Ps.: gaan jullie nog naar Nederland?

 4. Anneke schreef:

  We vertrekken de 25 juli 2013 vanuit Thessaloniki voor een maand naar Nederland, samen met de Wing IV.

 5. Frank schreef:

  Hoi Ann en Cees,

  zo zie je maar dat de Grieken er alles aan doen om er weer bovenop te komen!
  Ze zijn w.s. wat blij met jullie sponsering 🙂
  Deze prijzen zorgen wel voor een ‘natuurlijke” doorstroming!
  Goede reis terug naar Nederland!

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin