Zwemmen en het eiland Meganisi (Spartakhori)

Omdat Cees maandag 2 juli 2012 nog een keer voor controle moet voor zijn ribben en schouder blijven we nog wel een aantal dagen voor anker liggen in de Vlikho baai. Echt geen straf want we liggen vlak bij het Iris hotel voorzien van een heerlijk zwembad. Het is daar goed toeven in de schaduw samen met Le Clapotis en de New Breeze. Omdat er vrije wifi is lijkt het soms wel een computercentrum met Cees als deskundige.

DSC_0118.jpgDSC_0125.jpgDSC_0134.jpg
Zaterdag 30 juni 2012 nemen we de bus naar Lefkas-stad om te kijken naar een nieuwe telefoon voor Cees. Ja hij kan echt niet zonder. Niels heeft al gekeken welke het gaat worden. Omdat de nieuwe HTC One X hier bijna 200 euro duurder is bestelt Niels de telefoon in Nederland. Via Ina (Lowlander) komt de HTC in Griekenland. Toevallig is zij twee weken in Nederland. Boffen voor ons. In de haven van Lefkas-stad zien we de WingIV liggen. Zij komen aan het einde van de middag onze kant op en gooien vlak naast de Beau  het anker uit. Dinsdag 3 juli 2012 maken Ingeborg, Willem en Anneke een wandeling naar de plaatselijke watervallen. We vertrekken al om half zeven s’morgens om de ergste zon te mijden. Kleinschalig maar erg mooi. De rotsen zijn daar zo glad dat je erg uit moet kijken dat je niet onderuit gaat. We willen niet nog meer brokken, dus voorzichtig aan. Om half tien zijn we weer terug.
DSC_0149.jpgDSC_0176.jpg100_1261_2.jpgDSC_0225.jpgDSC_0244.jpgDSC_0265.jpg
Rond half twaalf gaan we anker op en zeilen naar het eiland Meganisi. Onder weg komen we langs het privé-eiland Skorpios eigendom van de Onassis familie. Met mooring lijnen meren we af in de baai van Spilliou bij Spartakhori.
DSC_0286.jpg100_1318.jpg100_1325.jpg

Reacties

 1. Anneloes schreef:

  Hoi Cees en Ann,

  Dat zwembad lijkt net dat zwembad bij Poblas, waar wij toen waren, alleen jullie hebben een nog mooier uitzicht daar!

  Gister zijn we uit eten geweest bij Don Comer voor Dennis zijn verjaardag. Bij Don Comer hebben we ook een keer met pasen gegeten met opa en oma. Het was weer erg lekker.

  Ik ben nu al 2 dagen achter elkaar uit eten geweest en vanavond ga ik ook nog gezellig wat drinken met Eline en Wendy. Vrijdag heb ik ook weer twee verjaardagen dus mijn agenda zit erg vol. Zaterdagavond hou ik het lekker rustig en ga ik niks doen. Kunnen we lekker Skypen 🙂

  Kusjes Loes

  • Cees en Anneke schreef:

   Altijd lekker bij Don Comer, misschien van de winter weer een keer daar eten. Je maakt er wel een gezellige tijd van zo te lezen: eten, uitgaan en drinken.

 2. Hanny en Guido schreef:

  Vanuit een redelijk zonnig Frankrijk lezen we de mooie berichten vanuit Griekenland. Wat een vooruitzicht voor ons. Als jullie alles even verkennen dan kan het niet meer mis. Hoop dat Cees een beetje minder pijn krijgt. Hij zal in ieder geval iets moeten hijsen!
  Groeten
  Guido en Hanny

 3. Opa, oma en Roland schreef:

  Beste oom Cees en tante Anneke,

  Op de koffie bij opa en oma. Gaat allemaal zijn gangetje.
  Voordat Peter en Marga op vakantie aankomende woensdag eten wij nog even mee. De haren van oma worden opgestoken.
  Gelukkig gaat het met oom Cees weer beter. Foto’s worden gewaardeerd! Veel plezier.

  Opa vroeg aan mij nog of ik ‘eit’ wilde, daar heb ik maar van afgezien.

  Veel liefs en de groeten van opa, oma en Roland.

  • Cees en Anneke schreef:

   Leuk dat jullie nog even bij PA en MA zijn geweest. Wat dat ‘eit’ betreft, ik zou het ook niet aannemen.

 4. Hallo Anneke en Cees,

  Lazen net op jullie Blog (met de schitterende fotos) dat Cees ongelukkig geweest is en ribben en schouderkapsle beschadigd heeft. Erg vervelend zeker als je zeilt. Hopen dat alles momenteel aan het genzen is en jullie spoedig weer door kunnen gaan als voorheen. Leuke watervallen he bij Nidri, wij hadden het niet verwacht op zon klein eiland. We wensen jullie verder veel plezier in het mooie Griekenland en geniet!

  Groetjes van Riens en Ineke ab SY Zeezwaluw te Horta

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Riens en Ineke,

   Wat leuk een reactie van jullie. We hebben net de reisverslag gelezen over Las Palmas.
   Klussen maar ook genieten. Super. De Lowlander ligt nu naast ons. Leuk hè.

   Groeten van Cees en Anneke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin