Groot Vathi en bureaucratie

We houden palaver en besluiten naar groot Vathi te gaan. Vathi betekent “diep” in het Grieks, de baai is een diepe inham. Dit is de hoofdstad van Ithaca. We gaan er voor anker. De Griekse dichter Homeros heeft een dichtwerk geschreven over de Odyssee. Odysseus is een figuur uit de Griekse mythologie rond de Trojaanse oorlog en de bedenker van de list met het houten paard. Er wordt beweerd dat Ithaca de thuishaven was van Odysseus. Ithaca is een leuke haven stad aan een baai. Hier is vrije Wifi waardoor we veel kunnen skypen. Vooral boffen voor Ann. Op 16 juli 2012 is er veel wind voorspeld en dat gebeurt ook. ’s Nachts houden we ankerwacht want er zijn overdag immers al een aantal schepen los geslagen. Maar ons 55 kilo Rocna anker doet zijn werk naar behoren want we liggen als een huis.

DSC_0539.jpgDSC_0544.jpgDSC_0567.jpg
En dan heeft Cees genoeg moed verzamelt ha,ha om de volgende dag bij jawel windkracht twee aan de kade te gaan liggen. Op z’n Grieks met het anker uit en met de kont naar de kade. We weten weer een camping gaz te bemachtigen, doen boodschappen bij een grote Carrefour winkel en Cees tankt benzine voor het motortje van het bijbootje. Hoera Anneloes heeft vandaag haar propedeuse uitreiking. Knappe dochter hebben we toch. Via allemaal trappetjes belanden Anneke en Ingeborg bij een kerk met  een mooi uitzicht over de stad en de baai.
100_1714.jpg100_1719.jpg100_1726.jpg
’s Middags komt de port authority langs met een formulier die ingevuld moet worden. Alleen mensen die aan boord zijn krijgen zo’n formulier. Vlak voor het eten loopt Cees nog even met alle officieële papieren naar het haven kantoor.  En dan begint het. Ons verzekeringpapier is op 26 juni 2012 j.l. verlopen. Een overijverige beambte maakt hier een zwaar punt van. We zijn uiteraard verzekert en hebben wel een JPG bestand met het nieuwe bewijs van verzekering, maar daar nemen ze geen genoegen mee. Met veel authoriteit worden de scheepspapieren ingenomen en het schip ligt dus officieel aan de ketting. Daar ben je mooi klaar mee. Anneloes en Dennis maken foto’s van het originele verzekeringsbewijs wat thuis ligt. De volgende dag belt Cees met onze verzekeringsmaatschappij en wordt alles gelukkig weer geregeld. Cees zat ondertussen wel peentjes te zweten.
DSC_0583.jpgDSC_0591.jpgDSC_0592.jpg