Fiskardo op het eiland Kefallonia

 Omdat het meestal erg druk is in Fiskardo staan we voor ons doen op donderdag 19 juli 2012 bijtijds op. Als we de ankerketting op halen in de baai bij Groot Vathi blijkt er zomaar gratis een vierpuntig anker aan onze ketting te hangen. Oeps deze heeft al een tijdje op de bodem gelegen.  Met een andere lijn en de pikhaak wordt tie weer losgewurmd. Omdat er in dit gebied meestal een noord/weste wind staat moeten we een deel motoren. Onderweg komen we mega jachten tegen. Zelfs één met een helicopter aan boord. Je hebt altijd baas boven baas.

DSC_0594.jpgDSC_0595.jpgDSC_0664.jpg
Rond het middag uur komen we aan in Fiskardo. Er is nog ruimte genoeg om ons anker uit te gooien. Gelukkig zit Willem al klaar om met zijn bijbootje een lijn vanaf onze boot naar de kant te brengen. Deze wordt bevestigd aan een metalen oog in de rotsen.We kijken onze ogen uit want het wordt echt druk ‘s-middags. Vooral met die harde zijwind levert dat nog wel eens onverwachte situaties en botsingen op tussen boten onderling. Daartussen varen veerponten af en aan met dagjes mensen en die stoppen echt niet voor zeil-  of motor boten.
100_1784.jpgDSC_0600.jpgDSC_0625.jpgDSC_0639.jpgDSC_0641.jpg100_1863.jpg
Fiskardo is één van de weinige plaatsen die geen schade opliep bij de aardbeving van 1953. De haven wordt omzoomd door pastel kleurige huizen.We lopen wat rond en ook hier zien we een onafgemaakte project wat gefinanciëerd wordt met Europees geld. Dit zie je niet alleen in Griekenland maar ook in Italië , Portugal en Spanje. Veel dagen worden we gewekt door het geluid van krekels en dat houdt pas op als de zon ondergaat. We snorkelen en zien hier een hele grote bordeau rode zeester en heel wat scholen visjes. Wat is het toch heerlijk om elke avond buiten te kunnen eten. Genieten dus.
DSC_0652.jpgDSC_0669.jpg100_1845.jpg