De baai van Atheni en klein Vathi op het eiland Meganisi

Als je aan een kade muur of steiger bij een taverna gaat liggen hoef je geen liggeld te betalen maar het is dan wel de bedoeling dat je daar gaat eten. Niet gek dus dat we regelmatig  uit eten gaan. Vaak is er ook wifi. Naast ons ligt  de “Selena” van Ria en Harry die hier al heel wat jaren rond zeilen in Griekse wateren. Van hun boot ruikt Cees ineens iets Hollands. Wentelteefjes. Mmmm goed voorbeeld doet goed volgen. We snorkelen bij het strand van Spartakhori en liggen onder rieten parasols op strandstoelen te genieten. Via een weggetje omhoog kom je in het dorpje terecht. Een wirwar van kleine straatjes en helemaal boven een mooi uitzichtpunt.

DSC_0303.jpgDSC_0305.jpgDSC_0312.jpg
Op donderdag 5 juli 2012 zeilen we zeker wel 8 mijl naar de Atheni baai. Wat een afstanden, er zijn ook zoveel mooie baaitjes bij al die eilanden. We gaan hier voor anker. Via de WingIV weten we dat in de taverna  vanavond een Nederlandse flottielje komt en dat er Grieks gedanst gaat worden. Uiteraard willen we dat niet missen. Jammer alleen dat er wel heel veel sprinkhanen of zijn het krekels rondlopen. Niet alleen op de grond maar ze knabbelen rustig op de tafel aan olijfpitten en brood. Vrijdag 6 juli 2012 maken we helemaal veel mijlen zeker wel drie, naar de baai van klein Vathi. We liggen aan de steiger bij taverna Karnagio en maken met z’n vieren  een leuke wandeling langs de baai.
DSC_0318.jpgDSC_0334.jpgDSC_0337.jpgDSC_0358.jpgDSC_0360.jpgDSC_0370.jpg

Reacties

 1. Lydia & Martien schreef:

  Hoi Anneke en Cees,

  Als je die sprinkhanen/krekels nou vangt dan kun je ze lekker BBQ’en; ze hebben lekker veel eiwitten. ‘t is wel een super mooie foto trouwens. Bij ons is de lucht niet zo strak blauw. Veel regen gehad vandaag.

  Groetjes,
  Lydia & Martien

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Lydia en Martien,

   Brrr voor mij geen sprinkhanen e.d. op het menu. En dat ze zomer bij jullie ook maar mag komen.

   Cees en Ann

 2. Dennis schreef:

  Hi Cees en Ann,

  Nog bedankt voor het verjaardags cadeau, ik heb er afgelopen weekend een mooie nieuwe pantalon van gekocht 🙂

  Nog 2 weekjes en dan zakken Anneloes en ik ook eindelijk af naar het mooie weer bij het Lago di Maggiore.

  Groetjes,
  Dennis

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Dennis,

   Leuk dat je er iets van gekocht hebt. Nog even 2 weken werken en dan heerlijk genieten in zuidelijker oorden.

   Cees en Ann

 3. Piet en Babs schreef:

  Ziet er weer goed uit daar bij jullie.
  Mooie omgeving en goed weer. Wij krijgen morgen, 10 juli, de sleutel van het nieuwe huis. Het adres wordt: Rozenmond 18, 2636 JW. Dat Rozenmond komt voor in een gedicht van Poot. Vandaar. Wij vinden het geen verkeerde naam. Babs gaat meteen met Annemiek van Mierlo de slaapkamer aanpakken, Behangen en zo. We hebben echter geen haast. De stukadoor is besteld en de nodige tegels moeten worden gelegd.Het huis aan de Vlaardingsekade is nog niet verkocht.
  Groeten en veel plezier
  Piet en Babs

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Piet en Babs,

   Drukke weken breken aan nu jullie morgen de sleutel krijgen. Klussen geblazen. In november komen we kijken hoe alles geworden is.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin