Baai van Sivota (eiland Lefkas) en Frikes (eiland Ithaca)

We doen op woensdag 11 juli 2012 nog wat boodschappen in Préveza (vaste land van Griekenland) zwaaien naar de Lowlander en de Passion en vertrekken richting Sivota ten zuiden van het eiland Lefkas. Er waait een stevige  warme wind als we de baai binnen komen varen. En dan ziet Cees hier een Nederlandse politieboot varen. Wel apart. Wat doet die hier, verdwaalt?  ’s Nachts koelt het af naar 25 graden. Heerlijk. De volgende dag hebben we een lekkere bbq op de Beau.

DSC_0423.jpgDSC_0439.jpgDSC_0441.jpgDSC_0457.jpgDSC_0462.jpg100_1569.jpg
En dan is het vrijdag de dertiende, niet Cees zijn favoriete dag. Het plan is om vandaag eerst naar de “Papa Nicolos” Cave te varen op het eiland Meganisi. Zo gezegd zo gedaan. Maar op 80 meter diepte kun je niet je anker uit gooien dus blijft Cees dobberen met de Beau  en stapt Anneke in het bijbootje. Sjonge het duurt wel erg lang voordat ze  het motortje heeft gestart. Langs de WingIV om Ingeborg en later Willem op te halen. Een grote hoge grot. Het verhaal gaat dat in de 2e W.O. een onderzeeër zich hier heeft schuil gehouden. Zeer onwaarschijnlijk want het is aardig ondiep. Aan het einde van de grot zien we mensen pootje baaien.
DSC_0486.jpgDSC_0495.jpgDSC_0503.jpg
We hijsen wederom de zeilen om naar de baai van Vassiliki te gaan maar er komt steeds meer wind. Zo’n 25 knopen. Daarom  besluiten we onze koers te wijzigen. We zoeken wel een baaitje in de buurt. Het wordt de Frikes baai op het eiland Ithaca. Er is zoveel plek dat we gewoon dwars aan de kade kunnen liggen. Vlak voordat we aanleggen denkt Cees ineens aan het midzwaard die nog naar beneden staat. Vrijdag de 13e , het gevaar zit in een klein hoekje, maar net optijd draait Anneke het midzwaard omhoog. Bbq op de WingIV. ’s Nachts staat Cees oog in oog met een zwerfkat. Was zeker op zoek naar iets eetbaars op onze boot.
100_1594.jpgDSC_0523.jpgDSC_0524.jpg