Virgin del Carmen

We vallen met onze neus in de boter want er worden allerlei festiviteiten georganiseerd in Port d’Andratx verdeelt over meerdere dagen. Dit ter ere van de” Virgin del Carmen”. Zij is de beschermheilige van de vissers. Er zijn verschillende optredens. Van een soort kamerorkest tot een coverband die jaren 70 muziek ten gehore brengt. De dag erna kijken we naar paarden en hun ruiters die allerlei kunsten vertonen. We dachten dat ringsteken typisch Nederlands was. Niet dus.

DSC_2202.jpgDSC_2212.jpgDSC_2227.jpg

Er is een processie met als afsluiting een pastoor die op open zee de zegen uitspreekt op een goede visvangst en een veilige terugkomst. Omdat Cees af en toe ook een hengeltje uit gooit en nog maar weinig heeft gevangen doen we ook mee met deze processie. Baat het niet schaadt het niet. Er vaart trouwens een hele vloot met boten mee.  En daar breekt een heus waterspektakel los. Met waterpistolen, water ballonnen en emmers water gooit iedereen elkaar nat. Lekker handig met een camera aan boord op het Beautje. ’s Avonds is er vuurwerk. Vanaf onze boot kunnen we meegenieten van een Duitse soap. Een Duitse boot komt aan varen en meert af aan een ponton. Dit gebeurt niet helemaal vlekkeloos en wie krijgt de schuld, de dame. Uren daarna is hij nog aan het schreeuwen en zien we haar van links naar recht rennen over hun boot. Als ze niet op de juiste plaats zit in het bijbootje duwt hij haar weg zodat ze bijna overboord vliegt. Niet te geloven. Ik zou een enkeltje huiswaarts boeken.

DSC_2245.jpgDSC_2248.jpgDSC_2253.jpgDSC_2255.jpgDSC_2285.jpgDSC_2286.jpg

Reacties

 1. hanny en Guido schreef:

  Hoi Cees en An,

  Wat zal Cees vanaf nu grote vissen vangen. En veel. Zo te zien zitten jullie nu aan de goede kant van Europa wat het weer betreft. Hier niet echt geweldig. Geen dag zonder regen. Als het gezegde “je krijgt wat je verdient” klopt hebben wij het niet goed gedaan. Wel DE gelegenheid om veel te lezen en puzzelen.

  Lieve groet vanuit Frankrijk.

  p.s. op site van de Happy Bird al al bijna geen maand meer een post geplaatst !??

  • Anneke schreef:

   Ha Hanny en Guido,

   Erg bale wat dat weer betreft voor jullie.De Happy Bird is 3 weken in Nederland. Ze zouden nu weer op hun boot moeten zijn samen met hun dochter Mirella en kleinzoon Bart. Die hebben wij vorig jaar ook ontmoet.In noord-west Spanje.

   liefs van Cees en Ann

 2. Anneloes schreef:

  Hoi Cees en Ankie,

  Wat een leuk verhaaltje weer en het weer is daar ook lekker!
  vandaag is het bij ons ook weer is een keer lekker en over een uurtje gaan eline en ik met de polo richting Antwerpen 😀

  kusjes Loes

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin