Porto Colom

Tijd om meer van het eiland Mallorca te zien. We verlaten onze veilige mooring om al kruisend naar Portals Nous te varen. En wat blijkt, ankeren is nog een hele kunst op zich. Bij de 1e poging houdt tie niet goed. Poging twee verloopt ook niet volgens plan. We vissen een andere ankerketting op. Het kost Cees heel wat spierkracht en creativiteit om weer los te raken. En drie maal is scheepsrecht want bij de 3e poging liggen we vast. En dat is maar goed ook, want we slingeren erg heen en weer. Nu we vaker voor anker liggen neemt Cees na een duik in het zeewater regelmatig een douche op het zwemplateau.

IMG_0123.jpgDSC_2295.jpgDSC_2297.jpg

Op 18 juli 2011 vervolgen we onze tocht naar Porto Colom. Onder weg hebben we een prima zuidwesten wind maar als we nog een uurtje te varen hebben draait de wind binnen een paar seconden naar het noordoosten, dus moeten we tegen de wind in. Via een vrij nauwe opening varen we de baai van Porto Colom binnen. Een zeer authentiek plaatsje, niet toeristisch. Veel huizen met groene luiken en deuren. Anneke ziet een boot met een Nederlandse vlag en tuft er met het Beautje naar toe om kennis te maken. Het weer is al een aantal dagen van slag. Veel bewolking en regen. Bale, we lezen op Leon zijn facebook dat zijn middelvinger is gebroken in Laos. Zijn vinger is gespalkt met ijslolly stokjes, waar die stokjes al niet goed voor zijn.

DSC_2310.jpgDSC_2321.jpgDSC_2326.jpg

Reacties

 1. Marjan schreef:

  Met ijslollystokjes hebben wij ook nog wel eens een gebroken pootje van onze kip gespalkt. Dat is wat minder goed afgelopen….

 2. Eline schreef:

  Hoi Cees en Ankie,

  Toch beter dat douche achter op de boot dan op het strand!
  Eline en ik zitten nu in het hotelletje in Brugge en het is heel gezellig! we zijn vandaag naar het chocolademuseum geweest en we hebben lekkere chocolaatjes gekocht die we straks op gaan eten. Morgen gaan we een rondvaart maken door Brugge en vrijdag gaan we alweer naar huis 🙁

  Hopelijk wordt het weer nog wat beter bij jullie (en bij ons)

  Kusjes van Eline en Loes

  • Anneke schreef:

   Ha meiden,

   Leuke dingen doen jullie daar in België.
   Het is hier prima uit te houden met al die wolken dus wij vinden dat prima. Maar als je hier op vakantie bent en er is veel bewolking dan vind je dat denk ik minder.

   Liefs van je mamsie

 3. Sandra schreef:

  Ha Annn,
  Weer eens een berichtje na een lange tijd. Wat was het leuk om dochterlief een poosje mee te nemen! Je ziet dat iedereen er van genoten heeft. Ook Mallorca ziet er warm en goed uit!
  Hier is het fris en nat dus als je van de zon houdt, zitten jullie goed!
  Hier gaat alles in vakantietempo, heerlijk rustig aan! Nog even genieten van de laatste week want dan is de laatste vakantie week en zijn we weer op school aanwezig. Nu nog even lekker niksss!
  Dag dag Sannn

  • Anneke schreef:

   Ha Sandra,

   De temperaturen zijn hier uitstekend. Alleen veel bewolking tot nu toe maar daarom goed uit te houden.En als er zon is gaan we er echt niet inzitten.Ondanks dat verkleuren we toch wel.Geniet van je laatste weekje zomervakantie.

   lief van Annn

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin