Menorca : Baai van Mahon, cala Faulera

Maandag 25 juli 2011 vertrekken we samen met zeilboot “Andrea” van Nelly en Ben. Het plan is om cala son Saura aan te doen op Menorca. Omdat er een goede wind is uit het zuidwesten gaat de Beau super. Bijna de hele tocht doen we melkmeisje. Via marifooncontact met de Andrea besluiten we gelijk door te varen naar de baai van Mahon. Dit doen we aan de wind en we stuiven nu met meer dan 8 knopen door het water. Dat is nog eens zeilen, 68 mijl. Rond 20.00 uur laten we  het anker zakken in cala Faulera . We worden uitgenodigd om Lasagne te komen eten op de Andrea. Erg gezellig.

DSC_2349.jpgDSC_2359.jpgDSC_2363.jpg

Samen met Nelly en Ben bezoeken we de volgende dag het stadje Mahon. Dit is toch nog wel 20 minuten varen met het Beautje vanaf onze ankerplek. Deze baai is heel langgerekt en groot. We bekijken het oude gedeelte en lopen het Musea de Menorca binnen. Tijdens de lunch zitten we gelukkig onder een grote parasol want het begint ineens te regenen.

DSC_2372.jpgDSC_2376.jpgDSC_2384.jpg

Op onze ankerplek ligt ’s nachts na een windshift een Franse boot tegen ons aan. En de volgende dag vaart een toeristencatamaran met grote snelheid tegen ons bijbootje aan. Ook de ankerlier is er ineens mee gestopt. We zouden  met z’n viertjes een wandeling gaan maken maar dat gaat even niet door. Cees is net zo lang aan het prutsen tot hij het weer doet. De volgende dag maken we alsnog een mooie wandeling over het terrein van Fortalesa de la Mona.

DSC_2424.jpgDSC_2428.jpgDSC_2438.jpg