Menorca : Baai van Mahon, cala Faulera

Maandag 25 juli 2011 vertrekken we samen met zeilboot “Andrea” van Nelly en Ben. Het plan is om cala son Saura aan te doen op Menorca. Omdat er een goede wind is uit het zuidwesten gaat de Beau super. Bijna de hele tocht doen we melkmeisje. Via marifooncontact met de Andrea besluiten we gelijk door te varen naar de baai van Mahon. Dit doen we aan de wind en we stuiven nu met meer dan 8 knopen door het water. Dat is nog eens zeilen, 68 mijl. Rond 20.00 uur laten we  het anker zakken in cala Faulera . We worden uitgenodigd om Lasagne te komen eten op de Andrea. Erg gezellig.

DSC_2349.jpgDSC_2359.jpgDSC_2363.jpg

Samen met Nelly en Ben bezoeken we de volgende dag het stadje Mahon. Dit is toch nog wel 20 minuten varen met het Beautje vanaf onze ankerplek. Deze baai is heel langgerekt en groot. We bekijken het oude gedeelte en lopen het Musea de Menorca binnen. Tijdens de lunch zitten we gelukkig onder een grote parasol want het begint ineens te regenen.

DSC_2372.jpgDSC_2376.jpgDSC_2384.jpg

Op onze ankerplek ligt ’s nachts na een windshift een Franse boot tegen ons aan. En de volgende dag vaart een toeristencatamaran met grote snelheid tegen ons bijbootje aan. Ook de ankerlier is er ineens mee gestopt. We zouden  met z’n viertjes een wandeling gaan maken maar dat gaat even niet door. Cees is net zo lang aan het prutsen tot hij het weer doet. De volgende dag maken we alsnog een mooie wandeling over het terrein van Fortalesa de la Mona.

DSC_2424.jpgDSC_2428.jpgDSC_2438.jpg

Reacties

 1. Marga T. schreef:

  Lieve Cees en An, ik ben al een poos jullie berichten aan het lezen, ik had er 5 gemist door vakantie. Inmiddels weer op Nederlandse bodem. Een week eerder dan gepland, want Gert E. is overleden. Morgen crematie.

  Geniet verder van de avonturen in zonnig Spanje.

  Liefs, Marga

  • Anneke schreef:

   ha Marga,

   Via de mail heb ik al een berichtje naar je gestuurd.Geniet nog even van jullie vakantie in Nederland.

   Liefs van Ann

  • Mia Veltman schreef:

   Hallo,
   Ik zoek het e-mail adres van Ben en nellie, s.y. Andrea
   Zij hebben ons een kerstkaart gestuurd en ik wil die beantwoorden.
   Hartelijke groeten.
   Mia Veltman
   s.y.SKUA
   Buenos Aires
   Argentina

   • Ytzen Renema schreef:

    Goedendag familie Veltman,

    In de Leeuwarder Courant staat dit weekend 2 febr. een foto van de Skua ‘over the ocean’. De naam Veltman doet mij herinneren aan een jaar of dertig terug toen een echtpaar Veltman ‘It Skip’ een kajuitsloep met veel werk aan het opknappen waren bij jachtwerf Hospes in Sneek. Destijds was ik ook veel bij Hospes te vinden met vakantiewerk en het opknappen van een Vrijheid. Het lijkt mij dat jullie dezelfde personen moeten zijn. Klopt dat?

    Groetnis, Ytzen Renema It Heidenskip.

 2. Sandra schreef:

  Ha Annn,

  Zo lekker weer aan het varen.
  Dat levert weer nieuwe maar o zo mooie plaatjes op!
  Ondanks dat jullie niet in de zon gaan zitten zijn jullie inderdaad lekker verkleurd.
  Jullie zien er goed uit en het ziet er ook allemaal gezellig uit.

  Doei
  Sannn

 3. hanny en Guido schreef:

  Hoi An en Cees,

  Wat een rijkdom als je telkens weer nieuwe aardige mensen ontmoet. Foto’s doen verlangen naar verre oorden en vakantie. Ongetwijfeld genieten jullie van elk moment van dit avontuur.

  Lieve groet
  Hanny en Guido

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin