Ria de Corme, Ria de Camariñas

Met wat regen nemen we afscheid van la Coruña. Met de motor aan varen we naar Ria de Corme. Voor’t eerst ankeren. Best spannend. De derde keer krijgt het anker grip en gaat niet krabben. Krabben betekend dat het anker niet goed houdt en langzaam verplaatst. De boot kan dan tegen andere boten of rotsen aan komen wat uiteraard niet de bedoeling is. Daarom zetten we ’s nachts ook het ankeralarm wat afgaat als je 10 tot 15 meter van je ligplaats afwijkt. Maar toch kom je regelmatig je bed uit om te kijken of alles nog goed gaat. En er wordt wel gezegd dat je in ria’s heerlijk kan ankeren omdat er weinig deining is van zee. Nou wij gaan die nacht aardig tekeer. Op donderdag 22 juli gaan we anker op en vertrekken naar Ria de Camariñas. Het wordt een heerlijk zeildagje. Tussen de 8 tot 18 knopen wind. Ook hier voor anker. De wind trekt aan tot windkracht 5 à 6.We blijven goed op onze ankerplek liggen. En dan te bedenken dat de Beau 22 ton weegt.  Als je voor anker ligt moet je extra zuinig doen met de stroom en water omdat dit in beperkte mate aanwezig is op een schip. Als je naar de kant wil met je bijbootje wordt je aardig nat als gevolg van de harde wind en golven, maar toch heeft dat ook zijn charme. We genieten van de mooie ruige omgeving en ’s avonds hebben we een heerlijke bbq op het strand samen met de Happy Bird.

P1050248.JPGIMG_0975.jpgIMG_0983.jpgP1050252.JPGP1050266.JPGDSC_0501.jpg

Reacties

 1. Anneloes schreef:

  ziet er mooi uit!
  & leuk broekje ann 😀
  hopelijk kan ik ook snel op vakantie gaan, want ik wil ook wel weer is even een lekker zonnetje.

  • Cees en Anneke schreef:

   Ik heb het korte broekje al best wel wat aan gehad dus een goede keuze van jou.We duimen voor mooi weer in Nederland.

   Liefs van je mamsie

 2. Rosalie schreef:

  Hoi Cees en Anneke,

  Wij zijn nu een week thuis van onze vakantie naar Skiathos en Skopelos. Zeer pitoreske eilanden. Op de laatste is de mama mia film opgenomen. Veel over jullie gesproken met Ed en Viola, omdat we nogal wat aardige ‘bootjes’ zagen liggen in de haven en dan kwam het gesprek vanzelf op jullie. De overtocht van skopelos naar skiathos was over een erg woelige zee. Twee zieke dochter en een wat angstige moeder…… verder super gehad. Jullie ook zo te zien!! veel plezier!

  Rosalie

  • Cees en Anneke schreef:

   Het lijkt altijd zo leuk op het water maar als je zeeziek bent is dat erg bale. Ik weet daar alles van. Wat gaaf dat jullie op de plek zijn geweest waar de film Mama Mia is opgenomen.Viola mailde dat jullie al wat mooie plekjes voor ons hadden gezien.

 3. Sandra schreef:

  Ha Cees & Annn,

  Eindelijk de tijd om weer eens naar jullie website te kijken. Wat een belevenissen allemaal en wat een prachtige foto’s! Heerlijk om zo een graantje mee te kunnen pikken. De site is ook lekker duidelijk en overzichtelijk zodat het gemakkelijk is om op afstand met jullie mee te leven!

  Ik ben met Karel naar Terschelling geweest, niet ver maar was wel heerlijk!
  Schoonouders hebben een weekje bij ons gelogeerd. Nu nog een weekje vrij en dan al weer aan de slag. Grrr.

  Ada is afgelopen donderdag vertrokken en is inmiddels 2 dagen op Aruba. Dat is ook een hele belevenis! Wat een ondernemende teamleden hebben we toch op Het Galjoen.

  Verder heb ik nog niemand gesproken of gezien, maar dat komt wel in de laatste vakantieweek.

  Veel pleziet en genot!
  Sannn

  • Cees schreef:

   Ha Sandra,

   Was er niet te veel wind op Terschelling. Hier waai je zowat uit je hemd en dat is al weken zo. Ik heb vlak voor Ada’s vertrek nog met haar geskyped en ook met Noah. Uiteraard volg ik ze via hun site.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin