La Coruña

Vanuit de haven kijk je op panden die voorzien zijn van rijen balkons met veel ramen, of te wel “galérias”. Deze raambalkons beschermen de huizen tegen de harde wind vandaar de de bijnaam  “de glazen stad.”. Via een poortje kom je op een enorm plein ” Praza Maria Pita” terecht. Hier staat ook het mooie stadhuis. Op dit plein staat een groot scherm waar we zondagavond de WK voetbal wedstrijd Nederland- Spanje gaan volgen tussen allemaal Spanjaarden. Er zijn nu ongeveer 6 Nederlandse schepen in de haven van La Coruña. Met de één heb je meer contact dan met de ander. Maar het is erg leuk om elkaars verhalen, belevenissen aan te horen en ervaringen uit te wisselen. Met Roderick en Yvonne van de Happy Bird op zaterdagavond 10 juli uit eten geweest in de Yacht club( Real Club Nautico de la Coruña).  Nette kleding is verplicht. Bij de Yachtclub kom je binnen waar een portier ons verwelkomt, gekleed in een smetteloos wit uniform. De entree lijkt net op een kasteel met houten glimmende trappen met balustrade. Aan de wand emblemen en prijzen van gewonnen wedstrijden. De tafel is prachtig gedekt en je hebt een super uitzicht over de haven. We nemen het dagmenu, 2 biertjes, 2 flessen wijn en een fles water. En wat rekenen we af, 57 euro voor vier personen. Geen geld dus.

DSC_0288.jpgDSC_0328.jpgDSC_0299.jpgDSC_0309.jpgDSC_0312.jpgDSC_0316.jpg

Reacties

 1. Margreet en Erik schreef:

  Hoi Cees en Anneke, Mooi verhaal over jullie oversteek, maar ook wel pittig om te lezen over het onweer en de oliedruk. We hopen jullie verderop weer te zien. Morgen gaan we op weg naar Muros en zullen daar wel een paar dagen blijven. Wie weet! Veel plezier, Margreet en Erik.

  • Cees en Anneke schreef:

   Margreet en Erik,
   Jullie zeiltocht donderdag was ook niet echt een pretje zo te lezen.Wij hebben dus ook midden in die onweersbui gezeten, met daarbij die harde wind. Het was gaaf om de finale wedstrijd zo op het grote plein van La Coruña mee te maken zondag.We volgen jullie dagelijks op jullie website. Jammer genoeg hebben we nu problemen met de accu’s maar daar zal ook zeker een oplossing voor gevonden worden. Cees is de klusjes man en ik zijn assistent aangever.

 2. Babs schreef:

  Cees en Anneke,
  Jullie hebben het er maar druk mee de achterban van informatie te voorzien. Met de mooie foto’s erbij gaan de verhalen nog meer leven. Cees op het plein tussen de spanjaarden. Ja, die ene jongen die voor Cees zijn neus staat is een echte spanjaard zo te zien!!? Mooi stadhuis zeg iets voor in Schipluiden. Het etentje bij de yachtclub ziet er piekfijn uit en zal zeker smaken. Zal wel iets anders zijn dan het etentje in september met de badmintonclub. Maar..gezelligheid is dan ook troef.
  Alles gaat hier goed. Veel suckses verder en tot wederhoren.
  Babs en Piet

  • Cees en Anneke schreef:

   Het stadhuis zou wel een blikvanger zijn voor ons kleine dorpje. Hebben ze in ieder geval wel genoeg ruimte. Leuk he dat je gewoon met vreemde mensen die je niet kent uit eten gaat.Ik vermaak me wel met al die Nederlanders hier.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin