L’Aber Wrac’h

Op maandag 28 juni 2010 hebben we de lijnen weer los gegooid en vertrokken vanuit St Malo. Overdag hebben we windkracht 3 aan de wind en gaan met een vaartje van 5 tot 6 knopen door het water. Tegen het eind van de middag valt de wind praktisch weg en krijgen we stroom tegen, hierdoor wordt de Beau weer even een motor boot. We varen langs de noordkust van Bretagne met een opkomende maan een nachtje door. Ondanks de maan is het redelijk donker en zien we heel veel vuurtorens en andere lichtbakens langs de kust. Het is zaak om deze vuren aan bakboord te houden en we kunnen hierdoor goed navigeren. ’s Morgens rond tien uur 29 juni lopen we de haven van l’Aber Wrac’h aan. Dit vergt wel weer de nodige oplettendheid, want het is een en al rotsen wat je ziet (en ook wat je niet ziet). Wel even een dutje gedaan want het is toch wel vermoeiend een nachtje op en af(wacht lopen). Tijdens de reis blijkt de stuurautomaat het niet meer te doen. Op zich is dit geen ramp, want we sturen alles met de hand, maar wel lastig. 30 juni is dus  een klus dag. De hele boot is bezaaid met gereedschap. Het onderdeel wat waarschijnlijk kapot is kan misschien via internet besteld worden. Er is ook een harp sluiting los getrild en in de zee verdwenen maar die klus was zo geklaard. Marjo we genieten van je muziek CD’s tijdens het eten en de afwas. Ook alvast diesel getankt (330 liter) want je weet maar nooit hoe de wind precies waait voor de oversteek naar La Coruña.

DSC_0171.jpgDSC_0174.jpgDSC_0178.jpg

Reacties

 1. Hanny schreef:

  Handig zo’n man die alles kan. Hoeveel dagen doen jullie over de oversteek naar la Coruna ? op de kaart te zien is dat een aardig stuk. en wanneer gaan jullie die maken ?
  Hier tropisch warm, bij jullie ook ?
  Groet
  Hanny

  • Anneke schreef:

   Ja handig zo’n man. Ik snap soms niet waar hij al het geduld en de kennis vandaan haalt. Als het goed is doe je over de oversteek naar la Coruña zo’n drie dagen en nachten. Hangt uiteraard ook af van de wind. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we zaterdag de tocht wagen.Er staat hier een harde wind en het is truien weer.

 2. Sophie schreef:

  Hallo juf Anneke,

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk dat je kinderen langs zijn geweest. Dat moet inderdaad een hele verassing zijn geweest.
  Leuk om zo te volgen waar jullie allemaal zijn en wat jullie allemaal meemaken. Heel veel succes met de grote oversteek komende dagen.

  Wij hebben nog 1 dagje school en dan is het vakantie. Morgen mogen wij in bikini naar school komen. Gelukkig is het ook erg warm in Nederland. Dan 6 weken vakantie. Ik vraag regelmatig aan mama hoeveel nachtjes het nog slapen is voordat je weer terug komt, maar ik heb begrepen dat als ik uit Amerika terug kom jij ook alweer bijna terug bent. Dus ben ik voor beide nachtjes aan het aftellen. Ik mis je wel een beetje hoor.

  We zijn laatst al een keer naar het nieuwe klaslokaal gaan kijken. We komen in het lokaal te zitten waar juf Lenneke nu zit. Toch allemaal wel spannend.

  Groetjes,
  Sophie

  • Anneke schreef:

   Sophie, gaan jullie nog weg in de zomervakantie? En als dat zo is weet je dan waar naar toe? Juf Marjo weet het zeker wel want ze heeft de grote kaart weer opgehangen in de klas en zo kan je zien waar iedereen naar toe gaat op vakantie. Veel plezier met het spetter festijn op school.En na de vakantie niet de verkeerde klas binnen stappen hoor want daar zit dan juf Sophie. Leuk hè dezelfde naam als jij.

 3. Marjo schreef:

  Ha Ann en Cees,
  Ik ga ook eens even op deze site reageren
  ipv.mailen en skypen!Fijn ,dat je van de muziek geniet.Het is toch niet alleen vakantie vieren wat jullie doen,maar ook keihard werken!Nog een ochtendje spetteren en dan gaan wij ook vakantie houden.Dat wordt dan eff smssen;we houden in ieder geval contact!
  xxx Marjo.

  • Anneke schreef:

   Dat werd wel tijd zeg …..grapje.Want via de mail en skype hebben we afgelopen weken veel contact gehad. Mar,ga heerlijk van je welverdiende vakantie genieten samen met Steef,Marianne en Ge.

 4. Margreet en Erik schreef:

  Hoi Cees en Anneke,

  Veel succes met de reparatie van de stuurautomaat en straks de oversteek naar La Coruna. Geniet van de mooie Oceaan!

  Hebben jullie al een moment gepland voor de oversteek?

  Hartelijke groeten, Margreet en Erik.

  • Cees en Anneke schreef:

   Hallo Margreet en Erik,

   Alles is weer OK, ons plan is om morgen, dus 3 juli direct vanuit L’Aber Wrac’h te vertrekken richting La Coruña.

   Groetjes,

   Cees en Anneke

 5. Marga schreef:

  Hoi luitjes, Cees je begint al echt op een zeeman te lijken. Een bruine kop en een wit lijf. Laat je baart ook maar eens groeien, dat hoort. En dan nog een tatoe op je bovenarm.

  Even het laatste nieuws uit het Vlaardingse:Lourens en Rutger gaan over naar het 2-de leerjaar.
  Wijnand is gediplomeerd projectontwikkelaar.
  Pa en ma zijn weer heelhuids terug na een gezellige week gehad te hebben.
  We hebben nu allemaal vakantie.

  Groetjes en dikke kus van Marga

  • Cees en Anneke schreef:

   Volgens mij lees ik alleen maar goed nieuws. Pa en Ma heb ik al gesproken en hebben het fantastisch gehad. Heel Leuk. Gefeliciteerd met de behaalde resultaten van de jongens.
   Gr. Cees en Ann

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin