Kaap Finisterre en Ria de Muros

Met een noord-oostelijke aflandige wind tussen de 15 en 22 knopen, hebben we een super zeildag. Andere vertrekkers hebben het langs dit kust gedeelte Kaap Finisterre aardig te verduren gehad maar wij gaan als een speer. Helemaal als we melkmeisje doen. Dit kustgedeelte heet Costa da Morte, met als belangrijkste kaap “Cabo Fisterra – Einde van de wereld”. Dit gedeelte heet zo omdat er in de loop der eeuwen veel schepen verloren zijn gegaan door storm of gestrand zijn tegen de rotsen. Dan varen we de Ria Muros binnen en rond de klok van half twee de haven van Portosin. De stootwillen krijgen het aardig te verduren omdat de wind steeds meer aantrekt en we aan lagerwal liggen. Andere boten voor anker lagen, zoeken ook een veilige plek in de haven. Vanuit de kuip heb je een mooi uitzicht op witte huizen met rode daken, kleine dorpjes en bergen. Woensdag 28 juli 2010 gaan we samen met de Happy Bird naar het plaatsje Noia. Jammer dat “busje komt zo “hier niet van toepassing is. Op een terras aldaar ook nog een spraak verwarring. We willen bier in een ijskoud glas en noemen dit zero degrees, maar de serveerster begreep bier met  zero alcohol. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Het wordt een zeer warme dag rond de 34 graden. ’s Avonds rond half negen naar het 1ste strandje vlak bij de haven voor een barbecue met de alom geprezen Cobb. Tot laat in de avond  houdt Anneke het uit in haar bikini  terwijl ze toch echt een kou kleum is.

DSC_0512.jpgDSC_0531.jpgDSC_0546.jpgDSC_0549.jpgDSC_0556.jpgDSC_0564.jpgP1050323.JPGP1050350.JPGIMG_1000.jpg

Reacties

 1. Roland schreef:

  Wat een geweldige verhalen + foto’s. Ik ben weer even in het land. Vannacht bij het Kurhaus geslapen met Esther voor dr verjaardag. Nu 5 augustus naar Bulgarije voor een lekkere zonvakantie. Bij opa vorige week een nieuwe router geplaatst. Heeft nu weer een goede verbinding.

  Ik hoop dat het allemaal naar wens verloopt!!

  Groeten Roland en Esther

  • Cees en Anneke schreef:

   Zeker lekker uitgewaaid op het strand in Scheveningen. Leuk verjaardagscadeau voor Esther. Een fijne vakantie in Bulgarije

 2. frank schreef:

  Hallo Cees en Anneke,
  Alle berichten weer opgeslagen maar nu in word, wordt een prachtig boekwerk dus ga zo door met de verslagen en de reis, ziet er allemaal heel goed uit en ik hoop deze reis ooit eens te maken zoals jullie dat doen.
  Zijn er geen problemen onderweg??
  En is de uitrusting van de boot voldoende qua apparatuur en veiligheid??

  groetjes Frank & Ineke

 3. Astrid Peze schreef:

  Ha Anneke en Cees,
  Wat ziet het er toch heerlijk uit, met die prachtige foto’s erbij!
  Anneke, heb jij mijn mails ontvangen?
  Geniet ervan en fijn dat wij mee mogen genieten….
  Liefs,
  Astrid.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin