Cultuur en tapas

Met de bus zijn we naar het dorpje Sada gegaan in de buurt van La Coruña. Cees ziet de logica waar je op moet stappen niet helemaal maar uiteindelijk komen we er uit. In Sada een heerlijke tapas lunch genuttigd met pulpo wat inktvis betekent. Sardinas dat zijn sardientjes maar dan flinke joekels. En empanadas. De kleur van het deeg is oranje en er zit een vulling in van tonijn. Cees ziet dat er bij het tafeltje naast ons een drankje in de koffie wordt gedaan en dat wil hij natuurlijk ook. Het heet ”Aguardiente de Orujo”. Geen idee wat het is maar het smaakt heerlijk. Donderdag zijn we met Piet en Wiets van de Tringus (een trintella 42) met de trein naar Santiago de Compostela geweest. Santiago is een belangrijk christelijk bedevaartsoord. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht. Overal in en om de kathedraal zie je de Sint-jacobschelp, het teken van de heilige Jacob. Wat een indrukwekkend gebouw. Rond het Praza do Obradoiro liggen de mooie historische gebouwen. Nu we hier zijn geweest moet het helemaal goed komen met de boot en uiteraard met de juiste wind. Zaterdag 17 juli hebben we samen met Hanneke en Nils een auto gehuurd. Eerst rijden we naar Fragas do Eume een nationaal park waar we gaan wandelen om en rond een klooster uit de 10e eeuw. Verder langs zeer mooie ria’s gereden en naar Cabo Ortegal met 600 meter hoge kliffen, de hoogste van Europa. Toen we op de golf van Biskaje zaten hadden we deze rotsen en vuurtoren al moeten zien maar alles zat toen in dichte mist.

DSC_0363.jpgDSC_0367.jpgDSC_0372.jpgDSC_0378.jpgDSC_0396.jpgDSC_0405.jpgDSC_0414.jpgDSC_0424.jpgDSC_0429.jpg

Reacties

 1. Marjan schreef:

  Hoi Ann en Cees,

  Wat leuk dat jullie in Santiago zijn geweeest. Ik was er vorig jaar na zo’n 300 kilometer wandelen. Weet je dat ze in de kathedraal zo’n groot wierookvat hebben om de stank van de pelgrims een beetje tegen te gaan.

  Ik ben nu in Manali. Gisteren met een busje een dodenrit gemaakt over een ezelspad naar een pas van 5000 meter, die we op moesten om van Pang naar Manali te gaan. Door een aardverschuiving kwamen we vast te zitten en de bus brak z’n stuuras. Het oponthoud duurde 4 uur en daardoor konden we pas in het pikkedonker het ezelspad omhoog op. Doodeng. Maar ik kan het navertellen…. ha, ha!

  Maar liefst 3 treks gelopen en het is allemaal goed gegaan. Mijn voeten en benen hebben een wonderful job gedaan. Lastig was dat ik wat kortademig ben om hoge hoogte. Hoogste punt was iets van 5800 meter. Maar ‘t was fantastisch.
  We hebben een hoop bij te praten als we elkaar weer zien.

  Dikke kus,
  Marjan

  • Cees en Anneke schreef:

   Wat fijn om weer wat van je te horen.Is het nog steeds zo koud als ze voorspelden.Wat gevaarlijk zeg dat de stuuras zomaar breekt. En dan in het donker zo’n pad op,niks voor mij.Bevalt de groep?? Wel super dat je dit weer doet hoor. Kun je veel foto’s maken? In Santiago moest ik telkens aan jou denken.Het grote wierookvat hebben we uiteraard gezien.

 2. Viola schreef:

  Hoi An en Cees,

  Wat een avontuur zeg die overtocht van frankrijk naar spanje.
  Wij zijn net terug van skiatos en skopelos (sporaden griekenland) ik heb daar vaak aan jullie gedacht zo’n leuke haventjes en zoveel zeilschepen gewoon super.Op skopelos zelfs een nederlandse zeilboot!!!
  Groetjes en geniet verder!

  • Cees en Anneke schreef:

   Hebben jullie een fijne vakantie gehad? Lekker weer zeker? Gisteren zijn de nieuwe accu’s geleverd en geplaatst door een monteur maar omdat deze accu’s kleiner zijn is Cees nu een constructie aan het maken zodat ze niet kunnen verschuiven als we aan het zeilen zijn.

   • Viola schreef:

    Hoi hoi

    Het was idd heerlijk.
    Maar de laatste overtocht van Skopelos naar Skiatos was voor velen een groen-gele tocht met genoeg gevulde zakjes.
    Er stond nl een flinke wind en rond het eiland had de flying dolphin enorm veel last van de golven. Je raadt het al we gingen flink van links naar rechts. Maar gelukkig zijn we veilig aan land gekomen.

    Die Cees moet toch maar van alle markten thuis zijn hè.
    Succes met het construeren en vele groetjes van ons.

 3. Cristiano schreef:

  I do agree with all of the ideas you have presented in your post. They’re very cociinnvng and will certainly work. Still, the posts are very short for beginners. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin