Brest

3 juli 2010 zijn we van L’Aber Wrac’h naar Brest gevaren via het Chenal du four. Dit is een heftig stukje water tussen het vaste land van Bretagne en een aantal eilanden die voor de kust liggen. Heftig in die zin dat er veel stroom staat, zo’n 3 to 4 knopen. Het is dus zaak om de stroom mee te hebben, anders ga je achteruit. Gelukkig hebben we een Reeds Almanac waarin deze gegevens vermeld staan. We hadden stroom mee, praktisch geen wind, dus op de motor. Jammer is dan dat als je richting Brest wil gaan, de stroom weer tegen is. In Brest aangekomen, wordt ons verteld dat hier de Brest Classic Week begonnen is. Nu is ons jacht wel oud (1987), maar net niet “Classic”, dus moeten we hier weer weg. Een andere haven in Brest of Camaret. Eigenlijk zouden we deze dag naar La Coruña gaan, maar daar hebben we van af gezien in verband met te veel wind tegen, te veel hoge deining en een mogelijk dreiging van windkracht 7 in het zuiden van de Golf van Biskaje.

DSC_0207.jpgDSC_0244.jpgDSC_0208.jpg

Reacties

 1. Ruud schreef:

  Hallo Kees en Anneke,
  Vlak voor de grote oversteek wil ik jullie mooi weer, goede wind, kalme zee en behouden vaart toewensen.
  Neem de tijd en doe voorzichtig.
  Groet,
  Janny en Ruud

  • Cees en Anneke schreef:

   Hoi Janny en Ruud,
   We zijn 8 juli in de avond veilig aangekomen in La Coruña Spanje na 2 dagen en 10 uur varen. Dat was wel aparte ervaring.
   Veel campers hier…..
   Gr. Cees

 2. Linda M. schreef:

  Hi Ann!
  Leuke bril!!
  Veel plezier weer samen verder!
  Groetjes, (vakantiegenietende) Linda

  • Anneke schreef:

   Ja,leuk he die bril. Erg handig want het is ook met een lees gedeelte Ga jij al bijna op vakantie of eerst nog genieten van het WK voetbal aanstaande zondag.

   • Linda Michiels schreef:

    Hi Ann,
    Wat een avonturen maken jullie mee zeg! Super gaaf! Dat vergeet je nooit meer!
    Wij gaan 15 juli op vakantie, dus eerst nog genieten van een spannende wedstrijd morgen. Leuk dat jullie die kunnen volgen via de radio!
    Hup Holland Hup 😉
    Groetjes, Linda

    • Cees en Anneke schreef:

     Er is in la Coruna een heel groot plein met een onwijs groot scherm dus we gaan met ongeveer 12 Nederlanders de wedstrijd volgen tussen het Spaanse voetbal fans. Gaaf he

 3. Bob van der E. schreef:

  Beste Cees,

  Kreeg de link via via.. Leuk om lezen dat jullie met deze trip bezig zijn, ziet er erg leuk uit. Veel plezier.

  • Cees schreef:

   Hallo Bob,
   via, via….varen wij, op eigen kiel, de golf van Biskaje over en zijn aangeland in La Coruña. Ik mis al die cijfertjes niet;-).

 4. sim schreef:

  Eindelijk lukte het om te bevestigen dat ik jullie wilde volgen.Het lijkt me heel bijzonder maar af en toe echt eng.Dat zal wel aan mij liggen. Gaat het nog steeds allemaal goed? Hoe gaat het met de zeeziekte? Marjo vertelde dat je steeds buiten moest blijven. Het zal nu wel lekker warm zijn.Hier ook. Lieve groetjes Sim

  • Cees en Anneke schreef:

   ha Sim,

   We hebben niet het weer wat we verwacht hadden in Spanje maar dat is aan deze kant van Spanje vaker zo.Dus regelmatig regen.Wel een lekkere temperatuur hoor. We hebben op dit moment contact met Nederlandse boten die ook in de haven liggen dus dat is erg leuk.Ik merk wel dat internet dus de mail en skype een belangrijke plek is gaan innemen in mijn leventje op de boot.Dus mailtjes of een reactie via de website lees ik gelijk als we internet verbinding hebben en op de boot zijn.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin