Back to Italy. Brindisi

In Montenegro hebben we voor een maand een permit om er te mogen verblijven. Deze verloopt 24 juni 2024. Dus het is zaak om je permit op die dag weer te verlengen of te vertrekken. Maar ’t is nog steeds genieten in het prachtige Montenegro met haar groene bergen, lekkere weer, overheerlijke Vaderdag lunch en genieten van het gezelschap van de bemanning van de Norell en Milky Way. En Ann bij het suppen niet naar de punt lopen want dan kom je met je voet in het elastiek (zit voorop de sup) vast te zitten en val je met een plons te water. Zie dan je voet maar eens los te krijgen terwijl je ook de peddel wil redden. Nog een hele toer. Brigitte is de reddende engel.

Er blijkt donderdag 20 juni een goed weer window te zijn om naar Italië te vertrekken. We nemen woensdag 19 juni tijdelijk afscheid van Lia en Remco die op een onderdeel wachten die er ietsie pietsie langer overdoet dan gehoopt. De bemanning van de Milky Way en wij, ankeren 7 mijl buiten de ozo grote baai van Kotor om de volgende dag, via Bar (om uit te klaren) het ruime sop te kiezen naar Brindisi in Italië. Een nachtje door. Eerst zeer relaxt met bijna geen golven maar om middernacht trekt de wind behoorlijk aan tot 25 knopen en komen de daarbij behorende golven. Hellep de boot was net zo zout vrij maar daar trekt de zee zich niets van aan. Dus alles buiten voelt zoutig aan, blèr.

De haven aan de kade is vol dus liggen we nu gezellie naast Brigitte en Rob in de buiten haven van Brindisi. Hoogste tijd voor een lekkere middagtuk want een naggie met weinig of geen slaap hakt er best wel. Op de steiger hier in de haven zijn boten met koolstof masten en speciale Kevlar zeilen in drukke voorbereiding voor de Brindisi Regatta 2024. Een serieuze zaak zo schijnt. Ze ontspullen de boot om zo licht mogelijk te zijn, om harder te kunnen zeilen. Nou zeg,  je loopt zigzaggend over de steiger om alle achtergebleven spullen te ontwijken. Je kan het er maar druk mee hebben. Vaak met een 6 tot 8 koppige bemanning en hier en daar een vrouw. Omdat we morgen, op mijn verjaardag, een nachtje doorgaan naar Griekenland vieren we nu al samen met Brigitte en Rob mijn 65ste verjaardag met koffie en lekkers. Waarschijnlijk hebben we dan geen bereik. Wat een verrassing de 65 opblaas cijfers, stilletjes opgehangen door Rob en ozo handige warm weer kidootjes.