Tropea, Guardia di Finanza, dolfijnen, modeshow

Langzaam heel langzaam kruipen we als een slak langs de laars van Italië omhoog. Bergen en nog eens bergen in’t groen met dorpen of steden gebouwd aan de voet van de berg. Regelmatig zo’n brug met hele hoge pilaren om een dal te overbruggen. Voordeel van weinig wind is wel dat je bijna overal kan ankeren dus dat doen we ook. De havengelden schieten hier echt de pan uit, niet normaal en het is nog geen eens hoogseizoen. Tussen de 75- en 175 euro. En naarmate we hoger=noordelijker komen gaan die prijzen nog meer stijgen. Bij Tropea staat boven op een rots het Santa Maria dell’Isola, een voormalig benedictijner kapel. Vanaf een terras aldaar drinken we een cappuccino en heb je een fantastisch uitzicht over het strand, de kapel en de Tyrreense Zee. Daarrrr heel in de verte ligt ons bootje in haar uppie te dobberen.

Maandag 5 juni worden we al vroeg aangehouden door de Guardia di Finaza. Best intimiderend als zo’n groot schip op je afkomt met 6 personen in vol ornaat voorop. In een schepnetje mogen we de nodige scheepspapieren overhandigen. Maar ze zijn niet tevreden, omdat in Italië de buitenboord motortjes ook verzekerd moeten zijn en ze staan nou net niet op onze Italiaanse verzekeringspapieren. Dat was even een spannend momentje, want ze zijn nogal snel met boetes hier. Na wat heen en weer gepraat en het overhandigen van de algemene polisvoorwaarden in het Nederlands, mogen we na 3 kwartier dan toch vertrekken.

Het aan land komen gaat hier vaak gepaard met natte voeten. Meestal vaar je naar een strandje, nee niet met dat gele zand maar meer grijskleurig met steentjes. Vlak voor dat je er bent trekt Cees het staartstuk van het motortje omhoog zodat tie niet de bodem raakt en mag ik dus te water en trek je je bootje op het droge. Deze laat je onbeheerd achter en dan hoop je bij terug komst dat tie er nog ligt. Op 8 juni worden we getrakteerd op een groepje dolfijnen rond onze boot. Lekker spelen voor bij de boeg. Het lukt vaak net niet om ze op de kiek te krijgen want dan zijn ze hem alweer gepeerd. Gelukkig is er live foto. In Sapri maken we een heuse modeshow mee. Niet binnen maar in de buitenlucht. Komt dat zien komt dat zien.