Zout water, veel masten….. op de MED

De temperaturen zijn sinds een paar dagen omhoog geschoten en de regen houdt het ook voor gezien. Fijn voor de boten die stroomopwaarts gaan want de Rhône stroomt nu aanzienlijk minder hard. We liggen nu een week in Avignon, echt niet verkeerd. Met het pontje gaan we naar het  Il de la Barthelasse een riviereiland. Je moet hier mooi kunnen fietsen. Maar de route die aangegeven wordt is over gewone wegen of bijna onbegaanbaar. Veel landbouwbedrijven met appelboomgaarden of tarwe, that’s it.

 

 

 

 

In Avignon lopen we naar Les Halles. Een overdekte markt waar veel mooie regionale producten worden aangeboden, om ons de Provinciale smaken en geuren te laten ervaren. We lopen verlekkerd rond, mmmm. Bijzonder is dat het gebouw aan de noordzijde helemaal bedekt is met groen, een verticale tuin zogezegd. En we lopen naar Rue des Teinturiers. Hier werden katoenen stoffen bedrukt met houten drukvormen (Indiennes, geïnspireerd door de Oriënt) Eerst voor de bekleding van meubilair vervolgens voor kleding. (2e helft 17e eeuw). Het straatje ligt in de schaduw van platanen met oude huizen, een waterrad en er stroomt een kanaaltje van de Sorgue-rivier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 21 juni bijtijds (6.00 uur) uit de veren. Op naar de Middellandse Zee, Port St. Louis. Tjonge onderweg worden we ineens belaagd door vliegen en ander insectig gespuis. De vliegenmepper geeft het op, tijd voor een nieuwe. We zijn van zoet- in zout water beland. De zilte geur komt ons tegemoet. En hier veel heel veel zeilboten. We zijn benieuwd hoe het ons gaat bevallen zo zonder mast. Afgelopen 2 maanden waren in ieder geval zeer aangenaam, comfortabel, heerlijk, gerieflijk, en hadden we niet willen missen. Met een mooringlijn liggen we nu met de achterkant naar de kademuur.