Weer een paar steden verder op de Saône

In Tournus is er langs de kade een brocante markt. Lekker veel ouwe zooi, altijd leuk om rond te snuffelen. De Saône stroomt trouwens behoorlijk. Fijn voor ons want we hebben stroom mee, wel zo’n 3 km. Er drijven klein en grote boomtakken in het water dus die ontwijken we maar even. Er staan palen in het water hoe hoog het water kan komen te staan. Als de peilschaal op I staat mogen wij als plezier vaart niet meer varen.

 

 

 

 

 

 

 

 

In Mâcon liggen we in een grote jachthaven iets buiten de stad. Dus worden de brompton fietsjes van stal gehaald en fietsen we langs wat bezienswaardigheden. Zien paraplu’s boven de winkelstraten om de boel wat op te fleuren en belanden in zo’n mega grote supermarkt. Echt je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Ik koop lampjes om ons buiten verblijf op te vrolijken en zelfs…… 2 potten met tuinplanten. Ha ha, kijken hoelang ze het uithouden bij ons aan boord. En Cees koopt een nieuwe hengel want hij wil nog steeds proberen een vis te vangen. Alleen denk ik dat hij zich nog wat moet inlezen in de kunst van het vissen. Want in al die jaren op het water heeft tie nog niet echt veel gevangen. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt en gaat het nu lukken.

 

 

 

 

In Belleville liggen we aan een ponton en bekijken daar het Hôtel- Dieu (hospital van vroeger) met salle des malades en apothicairie. Ik scoor een paar zomerschoentjes en Cees wordt een etentje door zijn neus geboord want we hebben vandaag ‘restjes dag’, echt zielig hoor. Donderdag 7 juni varen we langs Neuville-Sur- Saône. Ziet er leuk uit zo vanaf het water. Maar er kunnen vandaag op die plek cruiseschepen afmeren dus gooien we de trossen weer los en verhuizen ietsje verderop. Blijkt het een steiger van restaurant Les Planches te zijn. Dat wordt geen avondeten aan boord maar heerlijk buiten op het terras uitkijkend op de Saône en onze Namasté.