Twee dagen in Lyon

Meestal sjees je langs Lyon als je de A7 neemt, de Autoroute du Soleil, naar het zuiden. Maar wij liggen met onze eigen Namasté alweer 2 dagen aan de kademuur in het centrum van deze stad. We wobbelen overdag en ’s avonds wel behoorlijk door de vele rondvaart- en mini cruiseboten plus beroepsvaart die hier heen en weer en heen en weer varen. Het is trouwens gezellig druk met mensen op de kademuur. Ze zitten nog net niet bij ons op schoot. Zowel overdag als ‘s avonds wordt er gechilld vaak met meegebracht eten en drinken. De Saône staat trouwens hoog volgens insiders door de vele regen die er valt.

 

 

 

 

We lopen door Vieux Lyon de oudste wijk van de stad met geplaveide straten, oude huizen, veel toeristen en schoolgaande jeugd en overal restaurantjes. Met de kabelbaan gaan we omhoog naar Notre-Dame de Fourvière die je al van ver ziet liggen. Deze zeer rijk gedecoreerde basiliek  heeft zowel van buiten als van binnen een chique uitstraling. Veel mozaïek met gouden details, wat een monnikenwerk moet dat geweest zijn. Een ‘must see’ als je hier bent. We genieten van het uitzicht en zien hier van dichtbij de ‘look a like’ van de Eiffeltoren maar dan een ieniemienie-tje zeg maar. In gebruik als televisieantenne van 95 m hoog. We lopen naar de 2 antieke theaters van Lugdunum en dan huppakee weer met de kabelbaan naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar het super grote Place Bellecour met in het midden het ruiterstandbeeld van Lodewijk XIV ( hij heeft ook Versailles laten bouwen) en andere omliggende straten en pleinen. De Saône en de Rhône komen in Lyon trouwens samen en gaat verder als de Rhône. Als we zondag 10 juni 2018 vertrekken uit Lyon staan er langs de oever een paar moderne en opvallende gebouwen , heel bijzonder.