De Saône en Bourgognestreek

We varen nu in het zuiden van de regio Bourgogne-France Comté op de Saône. We moeten trouwens weer wennen aan het brede water, zeer weinig sluizen (grote) en het aantal boten die we tegenkomen. Het merendeel huurboten. Via Auxonne en Seurre, liggen we nu in Chalon-sur-Saône in een haven achter het eilandje Saint- Laurent. We zien hoge schoorstenen, gekleurde plastic bloempotjes ter decoratie opgestapeld of als slinger boven de winkelstraten.

 

 

 

 

Slenterend over het St. Vincentplein met de niet te missen kathedraal, talrijke vakwerkhuizen, gezellige terrasjes en we bekijken het fotografiemuseum. Ter ere van Anneloes  haar verjaardag drinken we een Volnay uit 2014, een grand vin de Bourgogne, met plaatselijke Franse kaas. Proost meissie, alweer 26 jaartjes jong.

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs de kanten van de Saône zien we veel vissers met partytenten en slaaptentjes. Ze maken er duidelijk een feestje van en gelijk hebben ze. Overwegend een mannengebeuren met hier en daar een verdwaalde vrouw. Zaterdag 2 juni 2018 lunchen we voortreffelijk in Les Gourmande Disent. De wijn wordt door de gastvrouw gechambreerd. Ze heeft graag dat alles op de juiste plek op tafel staat met oog voor detail. Dus zonnebril en mobiel horen daar niet thuis en verhuizen naar een bijzet tafeltje, speciaal voor ons opgehaald.