De Saône en Bourgognestreek

We varen nu in het zuiden van de regio Bourgogne-France Comté op de Saône. We moeten trouwens weer wennen aan het brede water, zeer weinig sluizen (grote) en het aantal boten die we tegenkomen. Het merendeel huurboten. Via Auxonne en Seurre, liggen we nu in Chalon-sur-Saône in een haven achter het eilandje Saint- Laurent. We zien hoge schoorstenen, gekleurde plastic bloempotjes ter decoratie opgestapeld of als slinger boven de winkelstraten.

 

 

 

 

Slenterend over het St. Vincentplein met de niet te missen kathedraal, talrijke vakwerkhuizen, gezellige terrasjes en we bekijken het fotografiemuseum. Ter ere van Anneloes  haar verjaardag drinken we een Volnay uit 2014, een grand vin de Bourgogne, met plaatselijke Franse kaas. Proost meissie, alweer 26 jaartjes jong.

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs de kanten van de Saône zien we veel vissers met partytenten en slaaptentjes. Ze maken er duidelijk een feestje van en gelijk hebben ze. Overwegend een mannengebeuren met hier en daar een verdwaalde vrouw. Zaterdag 2 juni 2018 lunchen we voortreffelijk in Les Gourmande Disent. De wijn wordt door de gastvrouw gechambreerd. Ze heeft graag dat alles op de juiste plek op tafel staat met oog voor detail. Dus zonnebril en mobiel horen daar niet thuis en verhuizen naar een bijzet tafeltje, speciaal voor ons opgehaald.

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Ingrid de Kort schreef:

  Gefeliciteerd voor en met Anneloes d’r verjaardag. Grappig al die bloempotten gestapeld en geregen. Jullie stomen aardig door trouwens. Gaan jullie de Saone verder naar het zuiden volgen? Lyon is ook een leuke stad. Geniet ervan en goede vaart.

 2. Anneloes schreef:

  Proost, ziet er lekker uit allemaal

 3. Truus schreef:

  Ziet er weer mooi Frans uit. Van harte gefeliciteerd met jullie dochter Anneloes!

 4. Anoniem schreef:

  Lekker de kaasjes van Langres. Gelukkig kunnen we díe ook hier kopen. Maar leuker is om het daar te eten . Genieten van alles om je heen maar vooral van elkaar en de Saon

 5. Sorry van Theo. M.S. PERIQUITA schreef:

  Lekker de kaasjes van Langres. Gelukkig kunnen we díe ook hier kopen. Maar leuker is om het daar te eten . Genieten van alles om je heen maar vooral van elkaar en de Saon

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Theo dat doen we zeker. Het is trouwens erg rustig met bootjesmensen zoals wij. We komen eigenlijk alleen huurboten tegen. Is dat normaal voor de tijd van het jaar?

 6. Ceeskoevoets@gmail.com schreef:

  Wat gezellig allemaal. E. Dat restaurantje helemaal super. Zo hoort het af en toe, klasse. Bon route.

 7. wij liggen in st. Gilles tot de Rhône bevaarbaar is (1000 m3/S) om naar het noorden te varen.
  zijn jullie van plan om naar het zuiden te varen ??
  groet Peter
  M/J Que Seraa Sera

  • Cees en Anneke schreef:

   Hallo Peter,
   Ja, ons plan is om eind juni op de Middellandse Zee aan te komen. Bedankt voor de tip, we gaan maar weer eens de vaarberichten goed bestuderen.
   Groet Cees en Anneke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin