Van Sardinië naar het eiland Formentera (Balearen)

Met een blak zeetje vertrekken we vrijdag 5 juni van Isola di San Pietro vlakbij Carloforte. Rond de Balearen wordt de komende dagen weinig wind (noord/oosten) voorspeld. Maar iets ten zuiden daarvan wat meer. Lijkt ons prima voor deze overtocht van 3 à 4 dagen en nachten. Maar we starten met pal tegenwind dus kruisen we ha ha eerst richting Algerije en als we overstag gaan richting Barcelona. Maar nee, het worden de Balearen en liever nog Torrevieja (stad aan de kust van Spanje). Cees gooit zelfs een vislijntje uit. “Zet de pan maar klaar schat”, zegt tie. Maar ach, we vangen niets. Deze overtocht is er weinig scheepverkeer. De nachten zijn helder en we genieten van heel veel sterren boven ons en van een mooie zons op- en zonsondergang. Als een oranje ronde bal komt tie op en zakt tie ’s avonds weer achter de horizon. 

DSC_1161.JPGDSC_1143.JPGDSC_1140.JPG

Cees is weer helemaal blij met mij aan boord. Fulltime room/bootservice, wat een bofferd. Het wordt een rustige overtocht maar maandag 8 juni wordt het dobberen. We besluiten de koers Torrevieja te verleggen naar Formentera. Een eiland ten zuiden van Ibiza. We belanden in Spaanse wateren. Het Italiaanse gastenvlaggetje, bijna aan flarden, wordt verwisseld voor de Spaanse. 

DSC_1198.JPGDSC_1158.JPGDSC_1153.JPG

Rond 17.30 uur gaan we in de baai Cala Sahona in helder blauw water ten anker. We zien al heel wat zeil- en motorboten. Hoe zal dat zijn in het hoogseizoen? Het waren 3 internet- en telefoon loze dagen. Tja we kunnen  niet meer zonder. Wat heerlijk om de volgende dag op een terras effies lekker te kijken op facebook, whatsapp en te internetten. 

DSC_1247.JPGDSC_1243.JPGDSC_1226.JPG