Twee feestjes, San Juan en de verjaardag van Ann

Nu we op de kant staan is het weer even kamperen. Laddertje op, laddertje af. Schuin tegenover ons staan Nederlanders. Nicol en Ronald van zeilboot de Fairy Queen. Zij gaan ook de oversteek maken naar het Caribisch gebied. s ‘Avonds lopen we met z’n vieren richting strand. Het feest van San Juan, Spaanse benaming voor apostel Johannes de Doper, wordt gevierd. Een midzomernacht strandfeest om ook de langste dag en de zomer in te luiden. Nou die is er die zomer, temperaturen van rond de 35 graden, hot. We zien heel wat families, van jong tot oud, BBQ-en op het strand.

DSC_1407.JPGDSC_1406.JPGDSC_1405.JPG

Rond middernacht worden er kampvuren aangestoken. Om 24 uur nemen velen een duik in zee, brengt geluk zeggen ze en om de zonden van afgelopen jaar af te spoelen. Wij doen ons tegoed aan tapas. Het is hier de gewoonte als je een drankje bestelt je er een zelf uitgekozen tapas van de kaart bijkrijgt, mmm lekkerrrr. De meesten Spanjaarden hier spreken geen woord Engels dus regelmatig is het een verrassing wat je nu weer voorgeschoteld krijgt.

DSC_1424.JPGDSC_1417.JPGDSC_1410.JPG

En nu is het 27 juni, mijn birthday en die van tweeling zussie  Marieke, gezellie al de felicitaties. Via Skype kunnen we een piep klein beetje meegenieten van de familie reünie in Nederland bij neef Hans, leuk hoor. Mede georganiseerd door broer Jan die daarvoor over is uit Amerika.  ’s Avonds sangria op de Beau en daarna tapas in één van de eettentjes langs de boulevard. Laat op de avond, dat doen ze hier allemaal. De bemanning van de Fairy Queen heeft nog een gaatje vrij in de agenda en gaat met ons mee. Elk land heeft zo zijn specialiteiten. In Italië weten ze hoe je een lekkere cappuccino moet zetten en overheerlijke pasta’s en pizza’s kunt maken. Maar hier dus tapas en sangria, niet verkeerd.

DSC_1444.JPGDSC_1439.JPGDSC_1438.JPG