‘On the hard’ bij Aguadulce

We hebben aardig zitten dubben afgelopen periode. Gaan we de oceaan oversteek naar het Caribisch gebied maken de ja of de nee. We komen nog geen live-aboards tegen. Het samen opvaren met andere boten (de WingIV) missen we meer dan we hadden gedacht. Maar intussen hebben we onze draai weer gevonden, saampjes aan boord. Dus zoals het er nu naar uitziet gaan we ervoor: begin december van de Kaap Verden naar Suriname.

DSC_1355.JPGDSC_1364.JPGDSC_1357.JPG

Vorig jaar zijn we Frans en Amelia tegen gekomen in Griekenland. Zij wonen in Aguadulce. Leuk om even langs te gaan. Frans staat ons al op te wachten als we afmeren aan de meldsteiger. Super aardig. Het onderwaterschip moet schoon. Waarom eigenlijk niet hier. Dus zo gezegd zo gedaan. Een dag later zaterdag 20 juni staan we op de kant. Het was nog even de vraag of het allemaal paste in de kraan, wat betreft de verstaging maar dat ging precies. De temperaturen zijn inmiddels tropisch 31 graden en hoger, dus Cees zal vroeg aan de bak moeten elke morgen. Zal mij benieuwen met een man die absoluut geen ochtendmens is. Met Vaderdag krijgt Cees eindelijk zijn ‘van alles kan’ lampje, gekocht in Licata.

DSC_1385.JPGDSC_1371.JPGDSC_1366.JPG

Jammer dat er in Aguadulce geen chandler zit om Primacon, Interprotect, antifouling en dat soort zaken aan te schaffen om het onderwaterschip en het vrijboord aan te pakken. Die zit wel in Almerimar, iets meer dan een half uur hier vandaan. Maar het is nog een hele onderneming om daar met het openbaar vervoer te komen. We zijn zeker 5 uurtjes onderweg van Aguadulce naar Almerimar en weer terug. Maar het is gelukt, alle benodigde spullen zijn besteld. Ze worden een dag later 23 juni, vanuit Barcelona geleverd wat een service. En we komen begin juli voor een klein maandje naar Nederland. Van 2 juli t/m 28 juli, leuk vooruitzicht.

DSC_1399.JPGDSC_1394.JPGDSC_1391.JPG

 

 

 

 

Reacties

 1. Lydia en Martien schreef:

  Spannend hoor ! Maar jullie hebben gelijk, het is nu of nooit. We zien jullie volgende week wel weer in NL.

  Groetjes,
  Lydia en Martien

 2. Brigitte schreef:

  Betekent dat een complete bezetting op onze volgende kookclub op 9 juli? Zou leuk zijn!

 3. Willem schreef:

  Hoi Cees en Anneke,
  Wij missen het ook nog steeds, hoor, dat samen varen met jullie. We hebben veel vaker ruzie tegenwoordig. Cees, dat lampje heb ik gisteravond gebruikt op het Etang de Thau, bij Agde. Sogges deed ie het nog net zo goed. Geweldig multifunctioneel dingetje. Sinds we niet meer samen borrelen, ben ik aan de drank gegaan, ja, dat krijg je dan, he? Ik zou het niet doen, naar de overkant. Weet je wel hoeveel kubieke kilometers water onder je kiel zitten!? Als je zinkt duurt het een week voor je op de bodem bent. Evengoed dapper hoor! Doe Frans en Amelia de groeten van ons en sterkte met het verfwerk, Cees!

  Groetjes, Willem en Ingeborg

  • Anneke schreef:

   Het is wel even zweten om in deze periode het onderwaterschip te doen maar dan gaan we bij de oversteek weer als een speer.

  • Frans schreef:

   He Willem en Ingeborg! Ook groeten terug van Amelia en mij. Ben je nu weer op de terugtocht via de kanalen van Frankrijk? Heb ik ook gedaan, maar dan andersom, van Zaandam via de Rhone naar Almeria. Prachtig hoor! Neem wel de tijd want je moet ontzettend veel sluizen (zelf) open- en dicht doen. Geniet er maar van!

 4. Henk en Barbara schreef:

  Ha Anneke en Cees,

  Wees maar niet bang dat jullie geen andere boten tegenkomen om mee op te varen. Vooral bij Mindelo op de Kaap Verden ligt het vol met mede overstekers. Wij hadden met 4 boten 2x per dag radio contact onderweg, heel gezellig en fijn om te weten hoe het anderen vergaat ten opzichte van jullie zelf. Gewoon doen, krijgen jullie geen spijt van. Wij hebben alleen maar spijt dat we de boot niet daar gelaten hebben en van daar uit regelmatig naar huis……

  Groetjes en een fijne tijd in Nederland!

  Henk en Barbara (Rapy)

 5. Frans schreef:

  Prima beslissing toch! Had ik in jullie situatie ook gedaan. Niet naar Willem luisteren, want die durft gewoon niet. Met dat schip van jullie ga je fluitend de oceaan over. No problem. En als je er staks genoeg van hebt dan laat je de Beau maar hier achter bij Frans, hoef je niet zo´n vervelend stuk tegen de wind in weer terug naar de kou… En last but not least: ik kan ´m hier altijd nog verkopen!

 6. CeesKoevoets schreef:

  Zo jongens, de kogel door de kerk. Jullie komen vast nog wel mensen tegen die ook oversteken. Wacht maar tot je richting Algarve of zo bent. Cees sterkte en veel plezier met je onderwaterschip. En …. Veel plezier in Nederland binnenkort. Lieve groeten Cees en Marijke

 7. Lydia en Martien schreef:

  Happy birthday to you, happy birthday dear Anneke, happy birthday to you…….

  Je hoort het ons al zingen, zeker ?

  Veel plezier en veel gezondheid toegewenst !

  Lydia en Martien

 8. Hanny en Guido schreef:

  Gezellig bijkletsen. Verheugen ons er nu al op. Fijne zondag na een hopelijk mooie verjaardag.

  Guido en Hanny

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin