‘On the hard’ bij Aguadulce

We hebben aardig zitten dubben afgelopen periode. Gaan we de oceaan oversteek naar het Caribisch gebied maken de ja of de nee. We komen nog geen live-aboards tegen. Het samen opvaren met andere boten (de WingIV) missen we meer dan we hadden gedacht. Maar intussen hebben we onze draai weer gevonden, saampjes aan boord. Dus zoals het er nu naar uitziet gaan we ervoor: begin december van de Kaap Verden naar Suriname.

DSC_1355.JPGDSC_1364.JPGDSC_1357.JPG

Vorig jaar zijn we Frans en Amelia tegen gekomen in Griekenland. Zij wonen in Aguadulce. Leuk om even langs te gaan. Frans staat ons al op te wachten als we afmeren aan de meldsteiger. Super aardig. Het onderwaterschip moet schoon. Waarom eigenlijk niet hier. Dus zo gezegd zo gedaan. Een dag later zaterdag 20 juni staan we op de kant. Het was nog even de vraag of het allemaal paste in de kraan, wat betreft de verstaging maar dat ging precies. De temperaturen zijn inmiddels tropisch 31 graden en hoger, dus Cees zal vroeg aan de bak moeten elke morgen. Zal mij benieuwen met een man die absoluut geen ochtendmens is. Met Vaderdag krijgt Cees eindelijk zijn ‘van alles kan’ lampje, gekocht in Licata.

DSC_1385.JPGDSC_1371.JPGDSC_1366.JPG

Jammer dat er in Aguadulce geen chandler zit om Primacon, Interprotect, antifouling en dat soort zaken aan te schaffen om het onderwaterschip en het vrijboord aan te pakken. Die zit wel in Almerimar, iets meer dan een half uur hier vandaan. Maar het is nog een hele onderneming om daar met het openbaar vervoer te komen. We zijn zeker 5 uurtjes onderweg van Aguadulce naar Almerimar en weer terug. Maar het is gelukt, alle benodigde spullen zijn besteld. Ze worden een dag later 23 juni, vanuit Barcelona geleverd wat een service. En we komen begin juli voor een klein maandje naar Nederland. Van 2 juli t/m 28 juli, leuk vooruitzicht.

DSC_1399.JPGDSC_1394.JPGDSC_1391.JPG