De Varko baai en Preveza

Op naar een volgend baaitje. Er is weinig wind maar de Varko baai is hier niet ver vandaan dus  dobberen we met zeer weinig wind in de zeilen er naar toe. (daar zijn we goed in volgens Willem) Anneloes en Dennis hebben het druk met chillen op het voordek. ’s Middags een borrel op de Wing IV. De volgende dag, het is 26 juni, zeilen we via een smal kanaal naar de brug (= een draaiende boot) van Lefkas. Cees let op rode en groene boeien, ander boten en de diepte meter i.v.m zandbanken en ondieptes. Wij genieten van de mooie omgeving.

DSC_0537.JPG100_4728.jpgDSC_0562.JPGDSC_0583.JPGDSC_0601.JPGDSC_0610.JPG

Onderweg naar Prevaza spotten we een schildpad die wel heel lang boven blijft. Zou die voor fotomodel spelen of ziek zijn want meestal komen ze boven om gelijk weer onder de wateroppervlakte te verdwijnen. Dennis ziet ook nog een dolfijn naast de boot, jammer Loesie net gemist. Het laatste stukje naar Preveza wordt het heerlijk zeilen. We gaan voor anker en weer wat later naar de kant. Anneloes en Ann lopen heel wat leuke winkeltjes binnen en scoren voor Ann haar verjaardag een leuke ketting want daar heeft ze er nog niet genoeg van, ha ha. We eten een overheerlijke giros en als toetje een frozen yoghurt met allemaal lekkers.

100_4748.jpgDSC_0655.JPGDSC_0920.JPG

De volgende dag liggen er 2 boten versierd op de ankerplek. De Wing IV met allemaal wapperende vlaggetjes in de mast en de Beau met ballonnen, opgeblazen door Anneloes en Dennis. Wat een leuk gezicht. Rond half tien starten we mijn verjaardag met koffie,taart en leuke kidootjes. En dan vertrekken wij naar de Cleopatra jachthaven van Perveza. De “My Fair Lady” van Toos en Rimmer vaart net voor ons de haven binnen. ’s Avonds met acht personen een zeer genoeglijke maaltijd in het restaurant aldaar.

DSC_0927.JPGDSC_0943_edited.jpgDSC_1312.jpgDSC_0946_edited.jpgDSC_0672.JPGDSC_0960.JPG

Vroeg in de morgen staan 28 juni vier koffers gepakt.Op de steiger moet je uitkijken waar je loopt want er vliegen heel wat vissen uit het water de steiger op, Ann krijgt er zelfs de slappe lach van. Vlak na elkaar vertrekken ( Cees/Ann en Anneloes/Dennis) de vliegtuigen vanaf de Perveza/ Lefkas luchthaven naar Amsterdam. Vandaag genoten van een bbq met familie bij ons thuis en gekeken naar de WK voetbal wedstrijd Nederland- Mexico. Pffff gelukkig gewonnen.

DSC_0677.JPGDSC_0696.JPGDSC_0750.JPG