Dikke kont, fietsband en ouwe zooi

We liggen alweer 11 dagen in Pythagorion. Als we niet oppassen schieten we hier wortel. Maar we hebben het naar ons zin en geen haast. We nemen alle tijd voor een workshop ketting maken. Onder leiding van juf Ann maken Marijke en Ingeborg een ketting van fietsband en kralen. En dan meert er een motorboot van 26 meter naast ons af. Dat zorgt voor veel bekijks want ‘het ken net.’

100_7735.jpgDSC_0006.JPGDSC_0033.JPG

Maandag 3 juni 2013 vinden we het welletjes en we vertrekken. De Wing IV kan niet zomaar weg, want er liggen 3 ankers over zijn ankerketting. Via Cam Limani komen we bij Sigacik terecht. Eerst gaan we voor anker, maar op vrijdag 7 juni 2013 verkassen we naar de haven. Marjan en Bert komen aan boord. Hiep hoi! Onverwachts staan ze zo maar opeens voor onze neus, vorstelijk voorgereden in een golfkarretje van de havendienst. De eerste avond eten we op de boot, we nemen alle tijd om te bij te praten, onder genot van wijn en een ondergaande zon terwijl de boot zachtjes wiegt.

Zaterdag 8 juni 2013 komen we vroeg uit de veren. Op het programma staat een toeristisch uitstapje naar de overblijfselen van de antieke stad Efese.  Met een huurauto, Cees als chauffeur en Bert als navigator, rijden we langs de kust met bloeiende oleanders en zeegezichten. Het is een enorm terrein met ‘ouwe zooi’ (aldus Cees), waarbij de oude bieb de meeste indruk maakt. De Celcusbibliotheek heeft een schitterend gerestaureerde gevel van 2 verdiepingen met Korinthische zuilen, beeltenissen en friezen met bloemen en gevleugelde figuren.

DSC_0044.JPGDSC_0056.JPGDSC_0076.JPGDSC_0113.JPGDSC_0114.JPGDSC_0161.JPG

 

Reacties

 1. Marga schreef:

  Lieve familie,

  Efese is toch echt wel de moeite waard (toch…..Cees?)
  Anneke, als je terug bent, reserveer je voor mij dan een paar uurtjes om met mij ook zo’n ketting te maken. Ik heb nog zo’n 30 oude fietsbanden liggen, kom ik daar ook nog eens van af.

  Liefs, Marga

  • anneke schreef:

   Hi hi met Marjan ga ik ook al zo’n ketting maken aan boord.
   Maar als ik terug ben gaan we dat zeker doen. Fluitje van een cent met een grappig resultaat

 2. Truus schreef:

  Mag ik ook meedoen, ketting maken?

 3. Edwin & Viola schreef:

  Hai leuk te lezen dat Griekenland en in dit geval Samos goed bevalt. Vonden wij toen ook echt een heel leuk eiland. En Cees je meot ook beetje fantasie hebben als je naar die hopen stenen kijkt 🙂
  Wij gaan 20 juni op pad naar Kreta en kijken dus ook al uit naar de Griekse zon, hapjes, drankjes en relaxen.

 4. willem schreef:

  Wat draagt Cees?

 5. Anneloes schreef:

  Leuk he! Dat Marjan en Bert er zijn.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin