Préveza, op de kant, beestenboel en een leesbril

We blijven 2 dagen in de baai van Mongonisi. Cees brengt met het bijbootje een lange lijn naar de kant en doet deze om een rots zodat we niet draaien en minder ruimte innemen. Woensdag 13 juni 2012 is het zo’n 28 mijl naar Préveza. Eerst geen wind maar ’s middags wordt het heerlijk zeilen voor het windje. Er is nog een plekje van precies 15 meter aan de kademuur. Voor het eerst lopen we op het vaste land van Griekenland. Met Le Clapotis en de Wing IV kijken we in een café naar het EK voetbal. De volgende morgen vertrekken wij naar de overkant.

DSC_0367.jpgDSC_0387.jpgDSC_0391.jpg
Precies op dat moment komt er een groot Nederlands vrachtschip de “Danzigergracht” geladen met zeil – en motorboten de haven van Préveza binnen varen. Bij Ionion Marina gaat de boot op de kant voor een “knip en scheer” beurt.

DSC_0395.jpgDSC_0401.jpgDSC_0410.jpg

Het is nu camping regime aan boord. Zonder dat Anneke het weet doucht ze samen met een gif groen kikkertje, vliegt er een zwaluw rakelings over haar hoofd en wordt ze ’s-avonds hard blaffend aangevallen door een schoothondje. Ze schrikt en valt over een houten pallet. Cees kan de humor er wel van in zien, Ann minder. Het bijbootje ligt naast de haven aan een steiger. Toch maar een stootwil ertussen tegen het schavielen. Als Cees terug komt mist hij zijn goede leesbril. (geen HEMA brilletje) Ann waar is tie? Geen idee natuurlijk. Samen lopen we terug naar het Beautje en als we kijken en nog eens goed kijken zien we de bril op de bodem in het water liggen. Pffff gelukkig gevonden. Anneke haalt snorkel spullen en de bril wordt opgedoken. We vieren zondag 17 juni 2012 vaderdag en als we ’s avonds uit eten gaan laat Cees twee keer ongewilt het inbraakalarm afgaan, waardoor een deel van de haven kan meegenieten van de sirene. We kijken voetbal en volgen de uitslagen van de verkiezigen hier in Griekenland. Hopelijk geen rellen e.d. de komende periode. Als alles goed gaat liggen we donderdag 21 juni 2012 weer in het water. Op Hetty haar verjaardag.

DSC_0417.jpgDSC_0427.jpgDSC_0437.jpg