Préveza, op de kant, beestenboel en een leesbril

We blijven 2 dagen in de baai van Mongonisi. Cees brengt met het bijbootje een lange lijn naar de kant en doet deze om een rots zodat we niet draaien en minder ruimte innemen. Woensdag 13 juni 2012 is het zo’n 28 mijl naar Préveza. Eerst geen wind maar ’s middags wordt het heerlijk zeilen voor het windje. Er is nog een plekje van precies 15 meter aan de kademuur. Voor het eerst lopen we op het vaste land van Griekenland. Met Le Clapotis en de Wing IV kijken we in een café naar het EK voetbal. De volgende morgen vertrekken wij naar de overkant.

DSC_0367.jpgDSC_0387.jpgDSC_0391.jpg
Precies op dat moment komt er een groot Nederlands vrachtschip de “Danzigergracht” geladen met zeil – en motorboten de haven van Préveza binnen varen. Bij Ionion Marina gaat de boot op de kant voor een “knip en scheer” beurt.

DSC_0395.jpgDSC_0401.jpgDSC_0410.jpg

Het is nu camping regime aan boord. Zonder dat Anneke het weet doucht ze samen met een gif groen kikkertje, vliegt er een zwaluw rakelings over haar hoofd en wordt ze ’s-avonds hard blaffend aangevallen door een schoothondje. Ze schrikt en valt over een houten pallet. Cees kan de humor er wel van in zien, Ann minder. Het bijbootje ligt naast de haven aan een steiger. Toch maar een stootwil ertussen tegen het schavielen. Als Cees terug komt mist hij zijn goede leesbril. (geen HEMA brilletje) Ann waar is tie? Geen idee natuurlijk. Samen lopen we terug naar het Beautje en als we kijken en nog eens goed kijken zien we de bril op de bodem in het water liggen. Pffff gelukkig gevonden. Anneke haalt snorkel spullen en de bril wordt opgedoken. We vieren zondag 17 juni 2012 vaderdag en als we ’s avonds uit eten gaan laat Cees twee keer ongewilt het inbraakalarm afgaan, waardoor een deel van de haven kan meegenieten van de sirene. We kijken voetbal en volgen de uitslagen van de verkiezigen hier in Griekenland. Hopelijk geen rellen e.d. de komende periode. Als alles goed gaat liggen we donderdag 21 juni 2012 weer in het water. Op Hetty haar verjaardag.

DSC_0417.jpgDSC_0427.jpgDSC_0437.jpg

Reacties

 1. Anoniem schreef:

  Hallo, we zijn nu bij Peter en Marga en hebben heerlijk gegeten. Roland brengt ons straks weer naar huis.
  We hebben jullie laatste foto’s gezien, dat de boot uit het water is.

  Liefs van pa en ma

 2. Astrid schreef:

  Happy birthday to you,
  Happy birthday to you,
  Happy birthday,
  Happy birthday,
  Happy birthday to you!!!!!

  lieve Ann, van harte gefeliciteerd.
  Dikke knuffel,
  Astrid

 3. Marga schreef:

  Lieve An, wat zullen de reacties vandaag binnenstromen.

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Maak er een gezellige dag van met zomerse temperaturen.

  Dikke kus van Peter, Roland, Wijnand. Lourens, Rutger en Marga

 4. Marjan schreef:

  Ha jarige Anneke,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik begrijp dat de Grieken niet echt hun verjaardag vieren, maar wel hun naamdag. Ff uitzoeken wanneer dat voor jou is, dan kun je 2x een feestje vieren.

  Gaat Cees vandaag schotels gooien? Het schijnt dat er veel glazen en schotels gebroken woden als mooie meisjes de zeibeikiko of de hasapiko op de dansvloer dansen. Ik zeg doen!

  Fijne dag!
  Marjan

 5. Frank schreef:

  Na het schitterende Laka en Parga gaan jullie nu het mooiste gedeelte van Griekenland in (denk ik) de eilanden Ithaki, Kefallonia en Zakyntos!!!
  Dus veel reisverlagen, fotoos en veel plezier ha ha
  Gr Frank

 6. Hanny en Guido schreef:

  Lieve An,

  Wij sluiten ons bij de vorige schrijvers aan. Geniet van dit nieuwe levensjaar en blijf gezond. Wij wensen je een mooie dag met allemaal verassingen. Hele dikke knuffel ook voor Cees.
  Hanny en Guido

 7. Dennis schreef:

  Hi Ann,

  Anneloes heeft vanochtend al voor je gezongen, maar ik wil je ook nog even feliciteren, dus bij deze van harte!

  Groeten,
  Dennis

 8. Ed en viola schreef:

  Ha Ann,

  Van harte!!!
  En…wie weet zien we elkaar snel!

  Gezellige dag en tot ziens

  Groetjes Edwin & Viola

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin