Lakka op het eiland Paxos

Via Petitri vervolgen we op zaterdag 2 juni 2012 onze zeiltocht naar Paxos, het volgende eiland naar het zuiden. We leggen zo’n 22 mijl af. Eerst moeten we kruisen maar dan ruimt de wind en wordt het aan de wind zeilen. De afstanden die we tot nu toe in Griekenland hebben afgelegd zijn niet echt groot, zo’n 10 mijl. Wel fijn want vaak is er maar een paar uur echt wat wind en verder is het dobberen geblazen. Rond vijf uur gooien we samen met de Wing IV ons anker uit bij het plaatsje Lakka in helder blauw water. Vlak bij de Lowlander en de Passion en later Le Clapotis.

DSC_0219.jpgDSC_0232.jpgDSC_0236.jpg
 Een overvolle baai met zeilboten aan het uiteinde van een haast ronde inham aan de noordkust van Paxos. Jee, nu al zo druk, hoe zal dat  zijn in de zomervakantie. Zowel de baai als het dorpje zijn zeer iddyllisch. Een kustplaatsje met wat winkeltjes, huizen en restaurantjes, heel kleinschalig. Het zonnetje schijnt, we snorkelen dit jaar weer voor het eerst en kijken zo op de bodem. En we maken een mooie wandeling rondom de baai. Het ultieme vakantie gevoel.
DSC_0253.jpg100_0293.jpg100_0307.jpg
 Dan is er de volgende dag ineens weer veel wind, donkere luchten en onweer. Er komt een huurboot de baai binnen die door de bliksem is getroffen. Cees meet zekeringen door, maar het schakelpaneel is volledig doorgebrand. Woensdag 6 juni 2012 maakt Ann samen met Marijke en Cees( Le Clapotis) een zeer lange wandeling naar Pórto Lóngos. Heen over een begaanbare weg terug via kleine kronkelpaadjes. We zien veel olijfbomen, pijnbomen en schitterende uitzichten onderweg. We klimmen heel wat omhoog en dan weer naar beneden.  Cees “past” een dagje op de boot.  Even niet gestoord worden door wie dan ook.
100_0317.jpgDSC_0278.jpgDSC_0295.jpg