Korfoe-stad of Corfu-stad en de Grieken zeggen Kérkira

Tussen Gouviá en Krofoe-stad ligt een grote Lidl die we aan doen om weer even wat etenswaren in te slaan. Dinsdag 29 mei 2012 gaan we voor anker bij de Oude Vesting van Korfoe-stad, de hoofdstad van het eiland. Het is altijd weer leuk om uit te puzzelen waar je nu weer je dinghy veilig achter kan laten en aan land kan. Dit keer varen we ,op aanraden van de Wing IV, tussen twee hoge wallen, een klein kanaaltje in. Je zou denken dat dit vroeger een soort  “slotgracht” is geweest. Er liggen hier veel bootjes van ‘locals’ en langs de stadswal zijn zeer armoedige huisjes opgetrokken. In Korfoe-stad zie je Italiaanse, Franse en Engelse bouwstijlen door elkaar.

DSC_0149.jpgDSC_0185.jpgDSC_0113.jpg
 In het oude gedeelte  zie je op één vierkante kilometer zoveel mogelijk souvernirswinkeltjes. Daarnaast veel eettenten,een stadspark, mooie pleintjes en een doolhof van kleine steegjes met waslijnen overspannen  De stad wordt overspoeld met toeristen. Vaak afkomstig van cruiseschepen en veerboten. Er hangt een gezellig sfeertje. De Grieks-Orthodoxe kerk met rode koepel is de heiligste plaats van het eiland met veel zilverwerk, houten banken en een zeer fraai plafond en muren. In een aparte ruimte staat een zilveren doodskist met het gemummificeerde lichaam van een herder die priester werd en later bisschop. Heel veel mensen die deze kerk bezoeken kussen de kist op verschillende plaatsen.
DSC_0121.jpgDSC_0124.jpgDSC_0136.jpgDSC_0140.jpgDSC_0142.jpgDSC_0106.jpg
De volgende dag bezoeken we de Oude Vesting. Een hele klim omhoog. Met een super uitzicht over de baai waar we voor anker liggen en Korfoe-stad. Bij een bakkertje kopen we van die mierzoete baklava. Één juni 2012 feliciteren we Anneloes met haar 20ste verjaardag.
DSC_0158.jpgDSC_0167.jpgDSC_0179.jpg