Het Lefkasgebied. De Nidri baai (Vlikho)

Donderdag 21 juni 2012 wordt de Beau door een 65 tons kraan weer te water gelaten. Onze boot weegt 23 ton. We varen naar Préveza waar we een paar dagen voor anker gaan. Cees ziet hier twee schildpadden in het water. Niet te fotograferen want ze steken hun kop een seconde boven water en zijn dan weer verdwenen. We gaan langs de Lowlander en de Clapotis en doen zaterdag wat boodschappen in Préveza . Jee, wat is het stil overal, er zijn bijna geen winkels open. We zien ook een Griekse vlag halfstok hangen. Als we het vragen blijkt er een Griekse geestelijke overleden te zijn.

DSC_0022.jpgDSC_0031.jpgDSC_0034.jpg
Maandag 23 juni 2012 vertrekken naar het Lefkasgebied. Heerlijk zeilend voor het windje komen we om precies één uur aan bij de draaibrug van Lefkas. Goeie timing Cees. De invaart naar de brug is erg verzand, dus goed in het midden van de vaargeul blijven met je boot. In colonne varen we het Lefkas gebied binnen. Woh, wat een eilandjes en hoge bergen. Sommigen begroeid en anderen bijna helemaal kaal. We zien bergdorpjes maar ook badplaatsen. Rond vieren gooien we ons anker uit in de baai van Vlikho om daarna gelijk een duik in het water te nemen. Heerlijk. Wat een grote baai omringd door hoge bergen. Cees weet Anneke, in een soort van verstandsverbijstering, over te halen om haar haar te kortwieken . Met de tondeuse nog wel. Mmm wel erg kort. Nou ja, gelukkig groeit het weer aan. Voordeel is wel dat kort haar in deze warmte wel erg lekker is. De website was gehacked maar dankzij Niels doet alles het weer pico bello.
DSC_0039.jpgDSC_0044.jpgDSC_0047.jpgDSC_0063.jpgDSC_0072.jpgDSC_0093.jpg

Reacties

 1. Hanny en Guido schreef:

  Zover het te zien is staat het nieuwe kapsel erg pittig. Nieuwe leeftijd nieuw kapsel. Goed idee.
  Embrass
  Hanny

 2. Astrid schreef:

  Ha Ann,
  Heb je mijn mail ontvangen?
  Het korte haar staat je goed!
  As

 3. Piet en Babs schreef:

  Anneke en de metamorfose. Ziet er goed uit hoor en zeker met dat warme weer aan te bevelen. Gaat het al wat beter met kees zijn arm en schouder. Om jullie op de hoogte te houden. De Voorschouw is woensdag geweest. Kleine dingen die nog opgeknapt moeten worden. Wordt aan gewerkt door de bouwer. De sleutel krijgen we de 10e juli. Lekker op tijd zelfs. acht uur s’morgens. Ja je moet vroeg je bed uit voor een nieuw huis. Kunnen wel gelijk aan de gang. We hebben echter geen haast want er staat niemand achter ons te dringen. Nog weinig interesse. Het nieuwe huis spreekt ons erg aan. Nu gezellig maken en afwerken.
  Groeten vanuit Schipluiden
  Piet en Babs

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin