Gaïos, afmeren met de achterkant naar de kade

Als we ankeren werp je als je ‘s nachts wakker bent altijd even een blik naar buiten. Rond half drie doet Cees dat ook en hij ziet op een meter afstand een boot achter ons. Overdag dachten we al, hij ankert wel wat dicht bij, maar door het draaien van de wind ligt tie nu bijna op ramkoers. Op dit nachtelijke uur maar even anker op, om een veiligere ankerplek op te zoeken. Donderdag 7 juni 2012 vertrekken er drie Nederlandse boten, de Wing IV, le Clapotis en de Beau.We gaan vandaag voor het eerst met de achtersteven van de boot naar de wal liggen. Eerst het bijbootje langszij brengen en stootwillen uit. We varen tussen twee eilanden door. Dan gooi je twee scheepslengtes van de kant je anker uit. Cees stuurt de boot achteruit naar de kade en Anneke laat de ankerketting vieren.


100_0360.jpg100_0366.jpg100_0381.jpg
Oeps, we hebben gelijk een andere ankerketting te pakken. Er wordt in “de pilot” al voor gewaarschuwd. Voor de drukte met boten in Gaïos en dat het een chaos kan worden met al die ankers die uit zijn gegooid. Het plaatsje doet zijn naam dus eer aan. De tweede keer lukt het. We zien meer boten andermans anker oppikken.We stappen zo van onze boot het centrum in.

100_0369.jpg100_0405.jpgDSC_0339.jpg
De dames shoppen, we maken mooie wandelingen, gaan uit eten en kijken in een cafeetje Nederland- Denemarken. De temperturen zijn inmiddels gestegen naar de dertig graden dus de bimini is opgezet en we bivakkeren als het even kan in de schaduw. Maandag 11 juni 2012 verkassen we naar de baai van Mongonisi.

100_0450.jpgDSC_0335.jpgDSC_0344.jpgDSC_0349.jpgDSC_0365.jpg100_0498.jpg

Reacties

 1. frank tournier schreef:

  Beste Familie,

  Jullie zitten in Gaios, als het goed is staat er een oud vervallen pand aan de kade rose kleurig wat is dit voor pand en staat het nog als bouwval??
  Wellicht weten jullie iets?
  Bij voorbaat dank en tot mailen
  Gr Frank

  @Misschien kunnen jullie wat foto’s maken binnen, buiten en van de voortuin.
  info@tourniercs.nl

 2. Hanny en Guido schreef:

  met die houten poot blijf je in ieder geval drijven.
  Guido

 3. Irma en Frank schreef:

  Hoi Ann en Cees, het zal je maar gebeuren, een aanvaring ‘s nachts terwijl je voor anker ligt, Dan denk je al gauw aan enteren!
  Jullie hebben lekker warm weer, gelukkig begint het hier in het zuiden van Frankrijk ook beter te worden, gaat richting de 30gr.
  Geniet maar lekker verder, dat doen wij hier ook!!
  Groetjes, Irma en Frank.

 4. Marjan schreef:

  De vakantie doet jullie goed, zeg. Jullie zien eruit als goudhaantjes.

 5. Truus schreef:

  Dat wordt dus een Griekse verjaardag Anneke. Alvast gefeliciteerd voor morgen. Wens je een fijne verjaardag en veel plezier. Groetjes ook aan Cees.
  Goede reis verder.
  Truus

  • Anneke schreef:

   Zo jij bent er snel bij. Dank je voor de felicitaties. Gek hoor zo zonder kinderen.Vorig jaar zaten we in Nederland en het jaar daarvoor kwamen de kids onverwachts naar St.Malo

   gr. van Anneke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin