Wilde storm, rustige baai & Denia

Donderdagmiddag gaan we weer verder. Eline neemt deze keer geen pilletje in, de zee is toch niet zo heftig vandaag. Onderweg blijkt dat toch niet helemaal waar te zijn. We belanden tijdens het zeilen in een soort van storm met uitschieters naar windkracht zeven en er zweven zelfs kleine tornado’s in de lucht! Met Cees als schipper weten we dat alles helemaal goed komt. Terwijl Cees en Ann buiten in de regen aan het zwoegen zijn, zitten Niels en Eline lekker warm en droog. Na de storm komen we aan in een prachtige baai waar het heerlijk rustig is. Daar breekt eindelijk het zonnetje door en gaan Niels en Eline even zwemmen met de maanvissen. Met duikbrillen kunnen we de vissen goed zien door het heldere water. Niels en Cees proberen de vissen nog te vangen, maar deze zijn te intelligent voor de twee mannen. De rotsen om ons heen hebben ook allemaal grotten waar we met het bootje heen varen. Twee post terug krijgen we een reactie van Nederlanders die in een villa boven op de bergen van de baai vertoeven. Via een verrekijker spotten ze de Beau en vinden dit blog via google, grappig!
Na de baai vertrekken we richting Denia. Na veel regen eindelijk een lekker zonnetje onderweg. Jammer genoeg niet zoveel wind dus doen we bijna het hele stuk op de motor. Alweer geen zeeziekte voor Eline, ze wordt al een echte zeevrouw. Aanleggen in de haven van Denia duurt iets langer dan gedacht als een van de lijnen vast komt te zitten onder de boot. Niels trekt gelijk zijn wetsuit aan om even te gaan inspecteren, gelukkig zit de lijn alleen maar om het roer. Niels laat al zijn kunsten zien en maakt de lijn weer los zodat we goed aan kunnen leggen. Het is een heel leuk stadje en heerlijk weer. Eline ziet een hoop mooie grote boten en Niels heeft oog voor de mooie auto’s op de parkeerplaats bij de haven.
Gastenpost van Eline & Niels

Reacties

 1. hanny en Guido schreef:

  Hoi allemaal,
  Leuk om te lezen dat Eline en Niels het zo naar hun zin hebben. Gaaf dat jullie gespot zijn en ook nog gevonden via internet. Lang leven de moderne techniek.
  Verheug me op ons weerzien over een paar weken.
  Lieve groet
  Guido en Hanny

  ps. de boot blijft maar liggen in Mar Menor, nog steeds technische problemen ??

  • Anneke schreef:

   Lieve Guido en Hanny,

   Cees heeft de positie van de boot nog niet bijgewerkt geloof ik want we liggen nu in Denia. Zo’n 45 mijl van Valencia.

   liefs van Cees en Anneke

 2. Lydia en Martien schreef:

  Hoi Cees & Anneke,

  We hebben weer even gekeken naar jullie leuke foto’s. Niels je bent naast webmaster ook een zeer goede zeemaster ! Lydia is nu aan het pakken, want zij gaat dinsdagochtend om 07.00 uur naar Spanje. Hoop dat het weer een beetje goed is/wordt daar. David gaat vandaag ook varen met de boot van opa/oma van Majella. Het regent nu aardig hier in Schipluiden e.o. Niet zo lekker voor Martien, want die zijn bij kasteel Keenenburg aan het oefenen voor Otto van Egmond en zeer toepasselijk: hij is een Spaanse soldaat, om maar in de Spaanse sferen te blijven… En tot slot heeft Didi vorige week in Zoetermeer een poging tot surfen gedaan en na een kwartier raakte ze iets scherps in het water. Resultaat 3 hechtingen erin. En die zijn er gisteren door Dr. Martien op professionele wijze uitgehaald.

  Geniet van jullie verdere avontuur !

  Lydia & Martien

  • Anneke schreef:

   Lydia en Martien,

   Nou het weer is sinds gisteren weer heerlijk. Laten we dat maar even zo houden want dan kan jij volgende week ook genieten van een zonnetje in Spanje.
   Didi heeft ook altijd pech zeg. Tot in Nederland.

   Cees,Niels,Eline en Ann

 3. Marjan schreef:

  Tjeempie, en het is al bijna weer 9 juni. Wat vliegt de tijd zeg. Nog gefeliciteerd met een jarige dochter. We hebben een toost op haar uitgebracht en ik begreep achteraf dat ze een Spaanse verjaardag vierde. Goed van haar!
  Ik wens jullie nog een paar hele gezellige en fijne zeildagen!

 4. Marianne vd Lugt schreef:

  Ha zwoegers en vakantie vierders,

  Het ziet er allemaal wel heerlijk uit hoor, Eline doet het goed hè, en zo te zien wordt er behoorlijk genoten!

  Veel plezier nog en tot snel!

  Marianne

  • Eline schreef:

   hoi mam,

   het is hier heerlijk, vandaag naar een strandje geweest bij de haven. Het ging aan het einde van de dag wel een beetje stormen, regen en harde wind.
   Morgen gaan we een dagje naar Valencia, allemaal dingen bekijken en dan donderdag alles klaar maken en weer naar huis!

   Liefs van iedereen hier!
   Eline

 5. Linda Michiels schreef:

  Hi Anneke,

  Als je tijd over hebt (en zin) tijdens je bezoek aan Nederland, kom je dan eventjes buurten op school?
  Koffie is snel gezet:) Gezellie!

  Groetjes, Linda

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin