Ankeren bij Calpe

Op donderdag twee juni vertrekken we rond negen uur ’s morgens vanuit Alicante richting Calpe. De allereerste zeetocht van Eline op de Beau. Eline wordt zeer goed voorbereid, pilletjes ingenomen, evenwichtsbandjes om en gembersnoepjes tegen zeeziekte, dat zou toch goed moeten gaan. Door een storm bij Ibiza was er een ruige zee met tegenwind, ondanks de omstandigheden lijkt Eline in de ochtend niet zeeziek te worden. Als we de wind niet meer kunnen bezeilen en op de motor verder gaan gaat het toch nog mis met Eline en doet ze een kotsje.

Benidorm

Aangekomen bij Calpe zien we een Zweedse boot vlak voor de haven voor anker liggen, goed idee! Daarom gooit Cees ook het anker uit en liggen we met een prachtig uitzicht op de Penyal d’Ifac. ‘s Avonds maakt Anneke een heerlijke maaltijd met varkenshaas en aardappeltjes in de schil. Niels vindt het heerlijk en praat nog dagen na over al het lekkers.
Donderdagochtend gaan we met elkaar de rots beklimmen. Het is een flinke weg omhoog en er is een tunnel door de berg heen. Als we door de tunnel heen zijn houdt het gebaande pad op dus besluiten we weer terug te gaan. Precies op tijd want onderweg naar beneden begint het te regenen.
Gastenpost van Eline & Niels