Zijt gij goed bij verstand…

Mijn vader zegt altijd: “Zijt gij goed bij verstand, zo eert men de zee, maar blijft men te land” en daar heeft hij een punt voor wat betreft onze zeilreis van Le Havre naar St Vaast-la-Hougue. In St Vaast-la-Hougue zijn we overigens nooit aangekomen, maar we zijn uitgeweken naar Cherbourg. Wat was het geval: Cees ziet de weerberichten en verwacht dat de harde wind tegen de avond wel gaat liggen, echter tegen een uur of vier blijkt dat hij niet gaat liggen, maar juist aantrekt tot 30 knopen (een dikke windkracht zeven Beaufort). Omdat St Vaast-la-Hougue aan lager wal ligt, en je daar bij zulke wind niet wil komen, zijn we uitgeweken naar Cherbourg. Dit was wel zes uur meer varen in windkracht 6 en af en toe 7. Met natuurlijk stroom tegen rond de kaap bij Cherbourg, dus echt snel ging het niet. Het was gewoon een vreselijke barre tocht. We kwamen doodmoe, in het donker, in de stromende regen aan in Cherbourg. Gelukkig was de laatste trein al weg, anders was Antje met de trein naar huis gegaan.
Negen juni hadden we ook nog een verwaai dagje in Le Havre. Niet omdat het te hard waait maar juist te zacht. Cees de mast in gehesen om de zaling en de mast schoon te maken.


Vastleggen in volledig scherm 11-6-2010 222834.jpgDSC_0786.jpgDSC_0776.jpg

Reacties

 1. Jan van Z schreef:

  Hi An en Cees,

  Hou je taai An. Het allerbeste en ik kom om drie uur ‘s middags op 16 Junie bij jullie een kop choco drinken.

  Doeii

 2. Marjan schreef:

  Je kunt niet zeggen, dat jullie een saai zeiltochtje maken, zeg …

 3. Marjan schreef:

  Dat hoop ik ook voor jullie. Hoewel het wel mooie spannende verhalen zijn op jullie blog. Het verhoogt zeker de leesbaarheid.

 4. Lydia schreef:

  Ha die An en Cees,

  Als ik naar jullie route kijk, dan zijn jullie al bijna bij de eindbestemming…..

  Heel veel plezier vanuit ons mooie dorp !

 5. Iris B schreef:

  Hallo lieve juf Anneke,
  Vind je het nog steeds leuk op de boot? Wij zijn met de oudsten naar de brandweer geweest. We hebben juf Marjo helemaal nat gespoten! En juf Linda ook. We hebben twee boekjes af van de Cito. Het is bijna Zomerfeest op school.We zijn een dansje aan het leren en dan gaan we op het schoolplein optreden.Ik ben naar het kinderfeestje van Mette geweest.Dag juf. Groetjes en een knuffel van Iris en ook een beetje van Mathijs.

  • Anneke schreef:

   Juf Marjo heeft al een foto naar me toe gestuurd van jullie als brandweer mannen en vrouwen.Dat was zeker heel leuk om ze zo nat te spuiten. Volgende week hebben jullie inderdaad zomerfeest. Ik duim voor jullie voor mooi weer.Toen we met die harde wind op zee waren dacht ik was ik nu maar bij jullie in de klas.

 6. roland schreef:

  Ziet er goed uit zeg die foto’s…
  Leuk dat jullie de site zo up to date houden. Helaas missen jullie wel vaderdag. Esther en ik overigens ook, hebben een etentje van mijn oude werk. Jullie kinderen gaan mee met vaderdag met opa en oma. Eerst “De Rotterdammer” op, gevolgd door een etentje op de Chinese boot.

  We wensen jullie heel veel plezier. Geniet ervan.

  Gr Esther en Roland

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin