Dieppe, Fécamp en Le Havre

We blijven een dagje liggen in Dieppe want het regent pijpenstelen en er is ook nog eens omweer. Niet handig om dan op zee te zijn. De buiskap is voor reparatie en cleaning met coating naar de zeilmaker geweest. Op sommige plaatsen lekte die een beetje op de naden. Kan die er weer een paar jaartjes tegen dachten we. Nee dus. Alles was kletsnat. Gelukkig klaart het weer op en gaan we twee boten bekijken, van de Franse reddingsbrigade en van de Gendarmerie te water. De volgende dag staat er westen wind en gaan we naar Fécamp. We hebben ons warm aangekleed want we moeten kruisen en dat kost tijd. Thermo ondergoed, spijkerbroek, t-shirt, warme trui, zeiljas en zeilbroek, een muts, sjaal, handschoenen en dan ook nog een reddingsvest. Een hele garderobe. Door de golven kun je niet naar binnen om je om te kleden want dan word ik in ieder geval zeeziek en dat is nou net niet de bedoeling. Achter het roer is de beste remedie. Op 8 juni zijn we naar Le Havre gezeild, onderweg eigenlijk wel wat regen gehad.

DSC_0764.jpgDSC_0758.jpgDSC_0679.jpgDSC_0691.jpgDSC_0696.jpgDSC_0700.jpg

Reacties

 1. Heleen S schreef:

  Hoi Anneke en Cees,

  Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien. Het ziet er allemaal prachtig uit, geniet ervan!!

  Heleen

  • sim schreef:

   Hallo Anneke en Cees,
   Het ziet er allemaal gezellig maar koud uit.Hier is het warm maar erg nat. Zijn jullie nog in Le Havre of alweer op zee?Hoopdat jullieeen beetje genieten. Liefs Sim

   • Anneke schreef:

    We zitten nu in Cherbourg. We hebben gisteren een vreselijke tocht gehad met windkracht 6 en 7 en soms 8.Maar dat ga je allemaal nog lezen.

  • Anneke schreef:

   Ha Heleen,

   De kalender gebruik ik om de havens erop te zetten waar we zijn geweest. Erg handig

 2. Anja D schreef:

  Ha Anneke en Cees,
  Dat is wel een flitsende start geweest!Gelukkig zijn jullie ervaren zeilers.
  Afgelopen week hier ook matig weer geweest – tennis lukte niet door de natte banen en we hebben toen ‘ons’ perk geschoffeld. Dat was weer hard nodig. Zo iets hoef jij voorlopig niet te doen!
  Groetjes,
  Anja

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin