Cherbourg

We liggen met een aantal andere Nederlandse schepen zo’n beetje verwaaid en wachten op beter weer. We bezoeken allerlei plaatsen in Cherbourg. We zijn tijdelijke landrotten en beland op een oude boeren ambachten markt. Ook lag er grote tanker van de Britse marine afgemeerd, deze wordt gebruikt om andere schepen van brandstof te voorzien. In een maritiem museum is een kernonderzeeër, uit het tijdperk van de koude oorlog, geconserveerd. Cees heeft weer even ”het verkeer geregeld”. Dit doet hij wel vaker als hij even een ommetje gaat maken in de haven of langs de zee. @Marieke: de Beau tas gemaakt van zeildoek is erg handig en wordt vaak gebuikt.


DSC_0852.jpgIMG_0902.jpgDSC_0844.jpgDSC_0848.jpgDSC_0861.jpgIMG_0912.jpg

Reacties

 1. Niels schreef:

  Mooie vijfde foto zo met de Beau vaag op de achtergrond.

 2. Martien schreef:

  Leuke foto’s. Goed dat jullie even landrotten zijn, anders ben je in no-time in zuid Portugal. De onderzeeer (Le Redoutable) hebben wij ook van binnen gezien. Hardstikke mooi. Het bijbehorende museum Cite de la Mer vond ik trouwens ook prachtig. Veel plezier verder en doe rustig aan. En niet meer met 7 Beaufort gaan varen!

  • Cees schreef:

   Klopt, museum en interieur zijn bijzonder.

   • Lydia schreef:

    Hoi An,

    Leuke jurk heb je aan op die vijfde foto!
    Ik heb even de Beau gegoogeld dan kan ik het vanaf mijn werk bijhouden. Ja, ik ben weer aan het werk na een heerlijk weekje Spanje. Beetje zonnen, luieren, maar ook aqua swim om de croissantjes er weer af te springen. Thuis was alles perfect gegaan.

    • Anneke schreef:

     Ja, leuk jurkje he. Fijn dat je het super hebt gehad op vakantie. Donderdag hoort iedereen toch de uitslag van de examens. Wat denkt Didi??

 3. Ellen schreef:

  Hé tante an!
  ik bedankt je maar even in mama’s plaats want die snapt er natuurlijk niets meer van. ik zal het aan haar doorgeven;)
  hoe is het verder daar?
  x ellen

 4. Sandra schreef:

  Ha Cees & Annn,
  Hé hé … eindelijk eens even de tijd om jullie site te bekijken tussen alle hectiek door!
  Jullie nemen via de mooie site ons gewoon een beetje mee op reis! Leuk! Heerlijk om zo met jullie mee te mogen leven en beleven. En je kan nu niet zeggen dat het een saai bootreisje is. Als ik er zo ook even bij stil sta, is het ook wel heel bijzonder!
  Lieve Ann, ben je nu inmiddels een beetje onthaast en kan je wel genieten? Het is voorbij voordat je het weet.
  Je bent nu al 14 dagen onder weg! ‘t Is toch wat!
  Is alles goed met het thuisfront?
  Zo te lezen houdt Beau en Cees zich prima! Mooi!
  Goede reis verder en tot gauw,
  Sannn

  • Anneke schreef:

   Via Marjo(skype)ben ik helemaal op de hoogte wat er zoal op school gebeurt. Kijk ook dagelijks op de website van school. Elke dag zie ik onze kinderen wel even via skype. Dat is genieten.Er is nu veel te harde wind dus we liggen nog steeds in Cherbourg.Sterkte met de laatste drukke werkzaamheden zo vlak voor de zomervakantie.

 5. Truus schreef:

  Hoi Cees en Anneke,
  Wat een interessante berichten hebben jullie zeg. Nog maar 2 weken onderweg en al van alles meegemaakt. Er zijn ook heel zonnige plaatjes bij. Maar storm en regen is er dus ook geweest. Veel wind staat er hier ook regelmatig. Schijnt erbij te horen tegenwoordig. Ik hoop dat jullie het vooral leuk hebben en veel mooie ervaringen opdoen. We kijken zo nu en dan mee op jullie website. Hartelijke groeten en goede reis gewenst van Truus en Henk

 6. Astrid P schreef:

  Ha Anneke en Cees,
  Wat een mooie foto’s, zo kunnen we goed meegenieten van jullie belevenissen.
  Vandaag te horen gekregen dat Daan geslaagd is (pffffff).
  Liefs,
  Astrid.

 7. Irma en Frank schreef:

  Hoi An en Cees,

  eindelijk zijn we jullie aan het volgen!
  Op dit moment via ons vakantie adres in zuid Frankrijk, waar het weer overigens ook van slag is. Dus troost je jullie zijn niet de enige die op zon (beter weer) zitten te wachten. Maarre, een beetje landrotten en cultuur opsnuiven is toch ook een welkome afwisseling?
  Groetjes, Irma en Frank.

  • Anneke schreef:

   Leuk om wat van jullie te horen. Bij ons was er wel zon vandaag maar een zeer koud windje. Zoals je kunt lezen op de website hebben we inderdaad cultuur opgesnoven. Waar zitten jullie precies??

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin