Otranto, Brindisi en Lecce

Yeh we zijn op de Adriatische Zee beland. Als je de baai van Otranto binnen vaart ziet het stadje er vanaf het water niet bijzonder uit. Maar het heeft ons best verrast. Een leuk oud gedeelte met een kasteel, een kathedraal voorzien van een mozaïeken vloer naar zeggen gemaakt door 1 monnik die er 2 jaar mee bezig is geweest. Dus met recht een monnikenwerk. Het heeft leuke bijzondere winkeltjes, een mooi stadsstrand en wel heel veel restaurantjes. Wij belanden bij Skafè la Locanda voor de lunch met uitzicht op onze 2 boten voor anker. Wat willen we nog meer.

En nu liggen we alweer in de volgende stad n.l. Brindisi. Nu in de haven. De boot is een soort zoutvaatje geworden en plakt overal van het zoute zeewater die over de kademuur in Santa Maria di Leuca op onze boot terecht is gekomen. Dus cleaning-time nu we weer voldoende water tot onze beschikking hebben. Met een pontje gaan we naar het Monumento al Marinaio. Een 70 meter hoog monument met net onder de top een Mariabeeld. ’t Is een eitje om omhoog te komen. Speciaal voor ons is er een lift dat is nog eens toppie geregeld. We hebben uitzicht over de baai en de stad Brindisi. Maar ook de trap in dit gebouw is zeer fraai te noemen.

Woensdag 22 mei 2024 gaan we met z’n viertjes met de trein naar Lecce om deze barokstad met een bezoek te vereren. Ons allereerste doel is om een versgebakken pasticciotto te scoren. Een zoete lekkernij in vele soorten verkrijgbaar maar wij kiezen voor de limone variant, lekker man.   Jammer dat veel van de beroemde gebouwen in de steigers staan ach het is niet anders. Een ander doel op ons verlanglijstje zijn Nespresso koffie cupjes kopen. Ja ons koffiezetapparaat heeft sterallures en wil alleen werken bij ‘echte’ Nespresso-cups en laat er nu hier zo’n winkel zitten. Einde van de middag keren we bepakt en bezakt weder op onze Dutch Osprey.