On tour met een huurbusje in Montenegro

De komende dagen is er onstabiel weer voorspeld met onweer in de avond. Niet fijn om te ankeren. Change of plans. Ons 4 daags schoolreisje start al op maandag 27 mei 2024. Omdat we met z’n 6-en zijn huren we een busje in Podgorica. Eerst lopend naar ’t station van Bar om van daaruit de trein te nemen naar het vliegveld in Podgorico. Daar staat onze huurwaggie klaar. Maar…shocking. We stappen uit op de goede plek maar…. in the middle of nowhere. Grote hilariteit, en nu? Via het spoor en langs een drukke snelweg lopen we met gevaar voor eigen leven naar het vliegveld. Weer wat later zitten we veilig en wel in een bus voor 9 personen. We kunnen zelfs stoelendans doen. Remco wordt tot chauffeur benoemd en gaat de wegen van Montenegro trotseren.

Onze eerste overnachting is in Podgorica. Leuk om de oudheid van dit stadje te verkennen. Mmm we hebben ons huiswerk niet helemaal goed gedaan want heel veel is in de 2e wereldoorlog platgebombardeerd. Remco en Cees boffen echter want er zijn hier 2 mooie sigaren winkels. En een lokaal biertje is ook niet verkeerd. Wat dacht je trouwens van lokale Montenegrijnse gerechten hier, niet te versmaden. Cees koopt een fles rakija= een drankje gemaakt door distillatie van vergiste vruchten. Populair in de hele Balkan en niet te verwarren met de Turkse raki (anijssmaak).

Dag 2 van ons schoolreisje stopt in Zabljak op een hoogte van 1456 meter met in de verte sneeuwtoppen en in de winter een skigebied. We rijden zo’n 250 km, een hele zit maar met veel bergen, bergen en nog eens bergen. Bomen in verschillende tinten groen, mooie vergezichten, het Maraco Monastery, en hele diepe kloven met helemaal onder in de Maroco rivier en weer later de Tara River Canyon. We zijn in het Durmitor Nationaal Park beland.

Dag 3 eindigt in Kotor. Vandaag rijden we langs 2 hele mooie meren, steen groeven, gekapte bomen en natuurschoon. En nu zitten we in een hotel met zwembad en uitzicht over de baai van Kotor. Eens kijken of we hier ook met ons eigen bootje kunnen komen. We gaan het zien.