Weer te water

Yeh dinsdag 9 mei zijn de beloofde schroeven voor de boegschroef binnen. Maar ja nu moet alles weer terug geplaatst worden en het liefst waterdicht. We willen immers geen lekkend bootje. Nou dat blijkt ook nog een aardig klussie en niet zo gepiept. Vooral de motor op het startstuk plaatsen blijkt geen sinecure, wat een gehannes om de koppeling op de as met spietje te krijgen. Maar met z’n tweetjes lukt het. Trouwens, Cees is ook Lidl fan geworden. Hij heeft er al de nodige spulletjes vandaan, voor weinig. Nee geen voedingsmiddelen maar een klos rode lijn (komt altijd van pas), een olie pomp (om olie uit de motor te halen) , een compressor (om b.v. leidingen mee door te blazen en stootwillen op te pompen) en 3 leuke kleine lampjes (altijd handig).

Donderdag 11 mei spuiten we de boot nog helemaal schoon en ik doe de nodige wassen. Zo kan de Dutch Osprey proper en net het water in morgen. En nu liggen we alweer een aantal dagen achter ons anker bij de vissershaven van Preveza niet echt ver van onze plek op de kant en nog geen meter gezeild.

Dat komt omdat het weer hier op het moment erg in de war is, instabiel zogezegd. Cees zijn uitspraak “als ik in Griekenland kom trek ik mijn korte broek aan en in oktober gaat tie weer uit” kan hij wel even vergeten. Dus doen we gewoon wat klusjes aan boord en maken kennis met onze nieuwe Nederlandse buren Jolanda en Jaap met hun hond Bobbie. Een look-a-like uit de strip Kuifje. En meestal tegen de avond komen 2 dolfijnen de baai met een bezoek vereren. Dus voor nu nog even geen zeilavonturen.